EĞİTİMDE ASLOLAN EN ÖNEMLİ UNSUR, ÖĞRETMENLERDİR

“Erzurum Avrupa’ya Uçuyor” Projesi kapsamında öğretmen ve idarecilerden oluşan 40 kişilik ilk grup Erzurum’dan, Budapeşte’ye hareket etti.

28 Ocak 2015 Çarşamba 07:51
EĞİTİMDE ASLOLAN EN ÖNEMLİ UNSUR, ÖĞRETMENLERDİR
Eğitimde aslolan en önemli unsurun, Öğretmenler olduğunu ifa eden Vali Altıparmak, “Eğer eğitime bir katkı sağlayacaksak, birinci planda öğretmenlere sağlamalıyız. Onların kendilerini geliştirmeleri için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. Onların moral ve motivasyonunu yüksek tutmalıyız” diye konuştu.

Öğretmen ve idarecilerden oluşan ilk kafileyi uğurlama programına, Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Vali Yardımcısı Haktan Gökçekuyu ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Uğurlama Programında Öğretmenlerle yakından ilgilenen Vali Dr. Ahmet Altıparmak, “Erzurum Avrupa’ya Uçuyor” projesi kapsamında toplam iki yüze yakın öğretmen ve idarecinin gönderileceğini ifade ederek” imkânlar çerçevesinde, imkânlar oluştukça, şimdiye kadar yurt dışına gitme imkanı bulamamış öğretmenlerimizin tamamını yurt dışına göndermeyi düşünüyoruz. Giden arkadaşlarımız büyük bir tecrübe ile oradaki meslektaşlarıyla görüşerek, orada ki okulları, eğitim sitemini yakından tanıyarak geldiklerinde öğretmen arkadaşlarına, öğrencilerimize ciddi katkı sağlayacaklarını düşünüyorum” dedi.

Eğitim için asl olan en önemli unsurun öğretmenler olduğunu belirten Vali Altıparmak, “Eğer eğitime bir katkı sağlayacaksak, birinci planda öğretmenlere bir katkı sağlamalıyız. Onların kendilerini geliştirmeleri için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. Onların moral ve motivasyonunun yüksek tutmalıyız. Bu projeyi öğretmenlerimizin kendilerini geliştirmeleri için hazırladık. Bu projemize katkı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Vali yardımcımız Haktan Gökçekuyu’ya, tüm sponsorlarımıza, emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Dr. Ahmet Altıparmak’ın emirleri ile başlatılan “Erzurum Avrupa’ya Uçuyor” Projesi kapsamında yarıyıl tatili boyunca 27 Ocak 2015 - 8 Şubat 2015 tarihleri arasında yaklaşık iki yüz Öğretmen ve idareci Budapeşte ve Viyana’ya gidecek.

Erzurum’da bulunan tüm ilçelerden daha önce yurtdışına çıkmayan kıdem sırasına göre seçilen sınıf ve branş öğretmenleri ile idarecilerinin katılacağı Proje ile; Öğretmenlerimiz; Avrupa ülkelerinin sosyal yaşamdaki kuralları, çalışma ve iş hayatları, tarihi ve kültürel zenginlikleri koruma kültürü ve özellikle eğitim sistemlerini yerinde görerek, iyi örneklerin ilimize aktarılması amaçlanıyor.

Özellikle, Galiçya Şehitliği, Estergon ve Visegrad Kalelerinde ki Osmanlı izlerinin görülmesi açısından, projenin 1. Aşaması Budapeşte’den başlayacak, daha sonra gene tarihimiz için önemli bir şehir olan Viyana’ya da son bulacak.

Vali Dr. Ahmet Altıparmak’ın emirleri ile başlatılan proje, öğretmenlerin kendi katkıları ve sponsor kurum/kuruluşlarca finanse edilmesi bakımından Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor.
SEKMEN: GELECEĞİMİZİ UFKU AÇIK ÖĞRETMENLER İNŞA EDECEK

Eğitim alanında hizmetlerini sürdüren Erzurum Büyükşehir Belediyesi, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın eğitimini gerçekleştiren öğretmenlerimizin kültürel birikimlerinin artmasına katkı sağlayacak “Erzurum Avrupa’ya Uçuyor” projesinde yer aldı. Erzurum Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirilecek proje çerçevesinde 160 öğretmen Budapeşte’nin tarihi, kültürel, sosyal ve ekonomik yapısıyla ilgili birikimlerini artırırken eğitim sistemleri hakkında da bilgi sahibi olacaklar. Seyahat masraflarının yarısının katılımcılar tarafından karşılandığı proje, 40’ar kişilik 4 grup halinde düzenleniyor.
Projede yer alan ilk kafile 27 Ocak 2015 tarihinde Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen tarafından uğurlandı. Basın mensuplarının da hazır bulunduğu uğurlama töreninde konuşma yapan Başkan Sekmen, öğrencilerin eğitimi için gerçekleştirilen çalışmalara değinerek öğretmenlerin de vizyonunun gelişmesi için bu projeye destek olduklarını söyledi. Geleceğin teminatı çocuklarımızın eğitim gördüğü alanlarda yapılan fiziksel çalışmaları anlatan Sekmen, “Biz Erzurum’un makus talihini yenmeye karar verdik ve hizmetlerimizi bu doğrultuda sürdürüyoruz. Okullarımızda ihtiyaç duyulan fiziksel yenilenmeyi gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımıza yönelik gerçekleştirdiğimiz yaz ve kış okulları, kayak kursları, tarihi turistik gezi programları ile gelişimlerine de katkı sağlamaya gayret ediyoruz. Öğretmenlerden de beklentimiz çocuklarımızın vatana, millete ve manevi değerlerine bağlı bireyler olarak yetiştirmeleridir. Erzurum Valiliği’mizin öncülük ettiği bu projeye katılan öğretmenlerimizin, bilgilerini, tecrübelerini, birikimlerini artırmalarını istiyoruz. Erzurum’da hiç şehir dışına çıkmamış, yurt dışına seyahat etmemiş öğretmenlerimiz var. Öğretmenlerimizin tecrübe ve deneyimini ne kadar artırabilirsek, yetiştirdikleri öğrenciler de o kadar verimli, tecrübeli, bilgili olacak. Öğretmenlerimizin seyahatlerinde aldıkları notlar bizlere rehberlik edecek. Ülkemize, şehrimize uygun olan uygulamaları hayata geçireceğiz. Yeni Türkiye’yi ufku açık, vicdanı hür, geleceğe dair umutları olan değerli öğretmenlerin yetiştirdiği öğrencilerle inşa edeceğiz” dedi. Konuşmaların ardından ilk kafile Avrupa’ya uğurlandı. 

Editör

Son Güncelleme: 28.01.2015 07:53
Anahtar Kelimeler:
ErzurumAvrupa
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.