“DÜNYA HORON GÜNÜ“ KUTLANDI

Erzurum Atatürk Üniversitesi öğrencileri "Dünya Horon Günü" dolayısıyla kentte şimdiye kadar oluşan en büyük horon halkasını kurarak horon oynadılar.

16 Mayıs 2011 Pazartesi 10:58
“DÜNYA HORON GÜNÜ“ KUTLANDI
"Dünya Horon Günü" Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde coşkuyla kutlandı. Üniversite kampüsü içerisindeki Bilim Anıtı önünde organize edilen programda Erzurum'da şimdiye kadar oluşan en büyük horon halkası gerçekleştirildi. Üniversiteli gençler saatlerce horon teperek "Dünya Horan Gününü" kutladılar.
"Dünya Horon Günün'nün bir çok ülkede kutlandığını ifade eden Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi 4'ncü sınıf öğrencisi Elif Topal, "Dünya Horon Günü, ilk olarak Kazım Koyuncu'nun da katılımıyla 2005 yılında düzenlendi. Sanatçı Kazım Koyuncu'nun vasiyetini yerine getirmek için etkinlikler her yıl sürüyor. Aynı dili konuşmayan, birbirini anlamayan insanlar şu anda horon oynuyor. Bugün her zamankinden çok daha fazla birlikte olmaya ihtiyacımız var. Horonla, yan yana, birlikte birbirimize destek olup
el ele tutuşuyoruz. Birbirimize destek veriyoruz" dedi.
Topal, bu yıl altıncısı düzenlenen etkinliğin, Erzurum'un da aralarında bulunduğu Türkiye'deki 25 nokta ile dünyanın çeşitli ülkelerinde gerçekleştirildiği, söz konusu yerlerde insanların aynı anda horon oynadığını söyledi.
Bilim adamlarının, insanların DNA'sını çıkardığını ifade eden Elif Topal, "Beyindeki bir genin mutluluğu, hüznü yaşattığını buluyorlar. Sevginin genini buluyorlar. Ancak, hiçbir bilim adamının horonun, türkünün DNA'sını çıkarabileceğine inanmıyorum" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.