DOĞUM GÜNÜM SİGARAYI BIRAKTIĞIM GÜNDÜR

19 Aralık 2011’de sigarayı bırakan Fevzi Karslı sigarayı bırakmasının birinci yıldönümünde pasta keserek sigarayı bırakmayı kutladı. Karslı,’Bundan böyle benim doğum günüm sigarayı bıraktığım gün olan 19 Aralıktır’ dedi.

20 Aralık 2012 Perşembe 11:53
DOĞUM GÜNÜM SİGARAYI BIRAKTIĞIM GÜNDÜR


Nurullah Pala haberi...

Sağlık Bakanlığı’nın dumansız hava sahası projesinden etkilenen Fevzi Karslı (44) bir yıl önce sigarayı bırakma kararı aldı. 24 yıldır aralıksız sigara içen dört çocuk babası Fevzi Karslı 19 Aralık 2011’de son sigarasını içtikten sonra bir yıl içinde ağzına bir daha sigarayı almadı. Karslı sigarayı bırakmasının birinci yıldönümünde yaş pasta keserek sigarayı bırakmanın birinci yıl dönümünü kutladı. İl Halk sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı olan Hıfzıssıhha’da görev yapan 44 yaşındaki Fevzi Karslı pasta kesim töreninde ilginç bir konuşma yaparak “Bundan böyle benim doğum günüm sigarayı bıraktığım gün olan 19 Aralık’tır. Artık bir daha sigara içmeyeceğim. Sigara içmediğim için çok mutluyum. Buradan sigara içen herkese sesleniyorum. Kesinlikle sigarayı bir an önce terk etsinler ve sağlık bulsunlar” dedi. Karslı sigarayı bıraktıktan sonra spor yaptığını ve beslenmesine dikkat ederek kilo almadığını da belirterek cildinin de eski sağlıklı görünümüne kavuştuğunu söyledi.
İLK TEBRİK İLDAY’DAN
Fevzi Karslı’nın sigarayı bırakmasının birinci yıldönümünde konuşan Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Feridun İlday, Fevzi Karslı’yı kutlayarak 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nde Fevzi Karslı’yı da etkinliklerine ortak edeceklerini söyledi. İlday, şu ana kadar sigarayı bırakmak için sigarayı bırakma polikliniklerine 5 bin 23 kişinin başvurduğunu belirterek, 2011 yılında şu ana kadar Erzurum’da poliklinik kayıtlarına göre 234 kişinin sigarayı bıraktığını söyledi. Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Feridun İlday, sigarayı bırakma konusunda büyük bir başarı elde etmeyi amaçladıklarını belirtirken, sigarayı bırakan kendi kurumlarındaki Fevzi Karslı’ya plaket takdim etti. Sağlık Bakanlığının başlatmış olduğu Dumansız Hava Sahası Projesi’nin tüm hızıyla sürdüğüne de işaret eden İlday, kendi kurumlarında görev yapan ve sigarayı bırakan personele moral etkinlikleri yapacaklarını ve plaket vereceklerini de sözlerine ekledi. Dün gerçekleşen sigarayı bırakma yaş pasta törenine Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Feridun İlday, Çevre Çalışan Birim Sorumlusu Tuncay Ağkurt ve  Mahmut Gezer ile kurumun diğer personeli katıldı. Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Hıfzıssıhha çalışanları da bir yıl önce sigarayı bırakan ve sigarayı bırakma yıl dönümü anısına yaş pasta kesen Fevzi Karslı’yı kutladı. Karslı da kendi elleri ile mesai arkadaşlarına yaş pasta ikram etti.

Editör

Son Güncelleme: 20.12.2012 12:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.