DADAŞLAR KOCAELİ’DE BULUŞTU!

Kocaeli Gebze Erzurumlular Dernekler Federasyonu (KEDFE) tarafından Gebze Kapalı Spor Salonunda düzenlenen Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 97.yılı gecesine yoğun ilgi vardı...

16 Mart 2015 Pazartesi 07:50
DADAŞLAR KOCAELİ’DE BULUŞTU!
Kocaeli Gebze Erzurumlular Dernekler Federasyonu (KEDFE) tarafından Gebze Kapalı Spor Salonunda düzenlenen Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 97.yılı gecesine yoğun ilgi vardı...
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan gece slayt gösterisi ve bar ekinin gösteriyle devam etti. Geceye Erzurumlu olan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin de katıldığı geceye AK Parti Milletvekilleri İlyas Şeker, Mehmet Ali Okur, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Mehmet Hilal Kaplan, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Üniversitesi Rekötürü Sadettin Hülagü, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Federasyon Başkanı Tekin Dursun, Ak Parti Kocaeli il Başkanı Şemsettin Ceyhan, CHP İl Başkanı Cihat Altınkaya, MHP il Başkanı Aydın Ünlü, ile çok sayıda siyasetçi, işadamı ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
 
DADAŞLAR TARİH YAZMIŞLARDIR
Gecenin açılış konuşmasını yapan Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Tekin Dursun, “Erzurum için 12 Mart 1918 tarihinin dönüm noktasıdır. Ülkenin ve bölgenin düşman işgalinden kurtuluşu olan bu günlerin, aynı zamanda acının, kederin, gözyaşının dinmediği zamanlardır. Erzurum insanı onurunu, gururunu, vatan sevgisini, kahramanlıklarını göstererek tarih yazmışlardır. Arih yazan Dadaşlar’ın torunları olarak Atalarımızı bir kez daha minnetle anıyoruz. Bizde ecdatlarımızın torunları olarak ülkemize ve Erzurum’umuza sahip çıkmak asli vazifemizdir. Bu tür geceler düzenleyerek, dualar ederek, hatimler okuyarak onlara vefa borcumuzu ödemek istiyoruz.”dedi.
 
ERZURUM SİMGE KENTTİR
Federasyon Başkanı Tekin Dursun’un ardından konuşan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, “97 Kurtuluş yıl dönümüzde Kocaelimizde Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonumuzun düzenlemiş olduğu böyle coşkulu bir gecede sizlerle birlikte ecdatlarımızı yad etmenin gururunu yaşıyorum. Erzurum’un kurtuluşunda şaadet şerbetini içen canlarını bu ülke için seve seve feda eden ve bugün sahip olduğumuz tüm değerlerimizi bizlere armağan eden bütün şehitlerimizin de minnetle bir kez daha anıyoruz. Bizler emanet edilen bu vatanı daha iyi taşımak noktasında büyük bir sorumluluk taşıyoruz. Bağımsızlığımız bizlere armağan eden tüm şehitlerimize vefa borçluyuz. Bizlerin bu vatanı daha iyi yerlere taşımak gibi sorumluluğumuz var. Erzurum vatan sevgisinin örnek gösterileceği simge kentimizdir.” dedi.
 
GÜLLÜCE: ERZURUMLU OLMAK BİR KİMLİKTİR
Gecede konuşan Bakan Güllüce, “Erzurumlu olmak bir kimliktir. Bu vatana, millete, bayrağa bağlı olmanın adıdır Erzurumlu olmak. Bizler bin yıldır geçidi beklemek zorunda kalan bir şehrin çocuklarıyız. Katliamlara uğramış bir şehrin çocuklarıyız. Biz soykırımlara yetişmiş, 12 Martları ağlayarak, zulümleri bizlere anlatan insanların kucaklarında büyüdük. Benim ilkokul öğretmenim köylerinde yaşayan tek kişiydi. O köyde katledilmemiş tek kişiydi. Öğretmenimiz bize köyünün nasıl katledildiğini, 12 Mart öncesinde Doğu Anadolu’da yapılan soykırımı anlatırdı. Biz bin yıl geçidi beklemiş bir şehrin çocuklarıyız. Konya’ya kadar göç vermiş ve soykırıma uğramamak için evini, barkını, servetini bırakmış yüz binlerce hemşehrimizin olduğu bir şehrin çocuklarıyız.
Son yüzyılda 3 tane soykırım oldu. Kafkasya’da milyonlarca yurttaşımız katledildi, kaçanlar ise Türkiye’ye geldi. 4 Milyona yakın insan Balkanlarda soykırıma uğradı. Balkanlardan Anadolu’ya gelen çoğu insan yolda ya soğuktan öldü, yada soykırımcılar tarafından katledildi. Sivas’tan yukarıya olan bir çok şehrimiz soykırıma uğradı. Erzurum’dan bahsederken ben sadece bir sınırdan bahsetmiyorum. Bu vatana, millete ve bayrağa bağlı olan Erzurum’dan bahsediyorum. Bizim bin yıllık Garnizon bölgesi olmamızdan dolayı bizim barlarımız bile eğlenceli değildir. Bar oynayanların yüzü çatıktır. Erzurum’a yolu düşen her vatandaşımız Aziziye’ye çıkıp, burada ne olmuş diye bakması lazım. Dünyada her yerde sivil asker tarafından korunur ancak Aziziye’de sivil askeri korumuş, askerin Erzincan istikametine doğru çekilmesini sağlamıştır. Halk tarihinde, dünya savaşlarında böyle bir şey yoktur. Yüzümüz asıktır, toprağımız, iklimimiz serttir ama kalbimiz aşıktır. Vatana, Allah’a aşıktır. Allah bu aşktan milletimizi ayırmasın. Allah bu milletin birlik ve dirliğini bozmasın.Bu güzel kurtuluş şölenini düzenleyen Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu yönetimine teşekkür ediyor aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.

İŞADAMLARINA TEŞEKKÜR PLAKETİ
Konuşmaların ardından gecenin düzenlenmesine önemli destek sunan ana sponsorlar Yıldıztekin İnşaat’ın sahibi ve KEDFE kurucu Başkanı Gencay Yıldıztekin’e, Bahattinoğlu İnşaat ve Hafriyat’ın sahibi Yahya Yılmaz’a, Örtaş İnşaat’ın sahibi Metin Yarar’a ve Ahtapot Denizcilik’in sahibi Eyüp Doğan’a Bakan İdris Güllüce tarafından teşekkür plaketleri verildi. Gecede ayrıca Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu tarafından Bakan Güllüce’ye teşekkür plaketi verildi.
 

TİYATRO GÖSTERİSİ DUYGULANDIRDI
Protokol konuşmalarının ardından Türk Halk Müziği sanatçısı Nevzat Soydan türkülerle hemşerilerini coştururken, Soydan’ın ardından sahne alan Seyrü Keyf Şehir ve Sanat Tiyatrolarının Erzurum’un kurtuluşunu canlandırdığı ve davetlileri hüzünlendirdiği tiyatro gösterisi yer aldı.  Daha sonra sahneye çıkan Türk Halk Müziğinin usta sesleri Arzu Şahin ve Burhan Topal söylediği birbirinden güzel türkülerle davetlileri coştururken, geceye katılan davetliler söylenen halaylarla sahneyi boş bırakmadılar.   

Editör

Son Güncelleme: 16.03.2015 07:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.