ÇOMOĞLULARI BU KEZ ADANA’DA BULUŞTU

Aşkale Çomoğluları Derneği Başkanı Yavuz Çomaklı ve yönetim kurulu üyeleri, Adana Çomoğluları Derneği’ne ziyarette bulundu.

27 Kasım 2015 Cuma 09:27
ÇOMOĞLULARI BU KEZ ADANA’DA BULUŞTU
Aşkale Çomoğluları Derneği Başkanı Yavuz Çomaklı ve yönetim kurulu üyeleri, Adana Çomoğluları Derneği’ne ziyarette bulundu.
Türkiye’nin farklı illerinde yaşayan ve dernekleşme yolunda önemli atılımlar yaparak konfederasyon olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Çomoğlu ailesi mensupları, kurdukları dernekler ile tanışma ve birleştirme ziyaretlerine devam ediyor.
Aşkale Çomoğluları Derneği Başkanı Yavuz Çomaklı ve yönetim kurulu üyeleri, hafta sonunda Adana’da yaşayan Çomoğluları ailesi mensuplarıyla bir araya geldi. İki gün süren ziyaretlerde, dernekleşme çalışmalarının daha da hızlandırılması ve dernekleşme faaliyetleri yürütülürken, yetişen yeni neslin dernekleşmeyle nasıl entegre edilebileceği konuları üzerinde duruldu.
Erzurum’da yaşayan akrabalarının ziyaretinden memnun oldukları ifade eden Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Sunar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Çomu, Erzurum’da atalarının yaşaması ve akrabalık bağlarının bulunması sebebiyle kendileri için kadim bir şehir olduğunu belirtti.

“Amacımız sağlam birliktelik”
Hedeflerinin ilerleyen yıllarda akrabalık bağlarını daha da geliştirmek ve atalarına layık torunları yetiştirebilmek olduğunu aktaran Çomu, sözlerini şöyle sürdürdü:” Otu çek köküne bak, eğer kökü var ise ondan korkma. Bizim ailemiz, kökleri olan ve Cumhuriyet’in kuruluşundan içinden bulunduğumuz zamana kadar, ülkesine ve milletine hizmet etmiş, vatanperver bir ailedir. Türkiye genelinde yaşayan 8 bin aile mensubumuzun olduğunu biliyoruz. Amacımız bütün Çomoğluları ailesi mensuplarını en kısa zamanda ve sağlam birliktelik oluşturarak bir araya getirmek olacaktır. ”

“Erzurum’a yatırım yapmayı planlıyoruz”
Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Sunar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Nuri Çomu,” Erzurum’a yakın zamanda yatırım yapmayı planlıyoruz. Yapacağımız yatırımlarla ilgili fizibilite çalışmalarını başlattık. Sonuç raporlarının ardından vakit kaybetmeden buradaki çalışmalarımızı hızlandıracağız. Erzurum bizim ata toprağımız ve bir vefa borcumuz var.’’ şeklinde konuştu.
Aşkale Çomoğluları Derneği Başkanı Yavuz Çomaklı, Adana’da yaşayan akrabalarıyla birlikte olmaktan mutlu olduklarını, aynı ziyaretleri ülkenin farklı illerinde yaşayan aile mensuplarına da yapmayı arzuladıklarını belirtti. Çomaklı ayrıca,’’ Adana yaşayan akrabalarımıza iade-i ziyarette bulunduk. Buradaki misafirperverliklerinden dolayı akrabalarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu birliktelikleri daha da artırmanın gayesi içerisindeyiz. İlerleyen zamanlarda yurt içinde ve yurt dışında yaşayan bütün akrabalarımızın katılabileceği bir organizasyon tertip etmeyi planlıyoruz. Bununla ilgili de yine akrabalarımızla görüş alışverişinde bulunduk. Bundan sonraki zamanlarda da istişarelerimizi aralıksız sürdüreceğiz’’ şeklinde konuştu.
Başkan Çomaklı, ziyaretlerin ardından Adanalı akrabalarına, Erzurum’un yöresel ürünlerinden olan oltu taşından  yapılmış tesbih hediye etti.
Ziyaret, birlikte çektirilen hatıra fotoğrafının ardından son buldu.

Editör

Son Güncelleme: 27.11.2015 09:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.