ÇEŞME SULARI KİRLENDİ

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cumhur Çankaya, kirli çeşmelerden su temininin bağırsak enfeksiyonlarının artmasına sebep olacağını belirterek, çeşme sularının içme suyu olarak kullanılmamasını istedi.

26 Aralık 2012 Çarşamba 09:24
ÇEŞME SULARI KİRLENDİ

Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü, 12 çeşmede mikrobiyolojik kirliliğe rastlandığını bildirdi. Konuyla ilgili olarak ESKİ’yi bilgilendiren Halk Sağlığı Müdürlüğü, vatandaşları da çeşme sularını kullanmamaları konusunda uyardı. Kaynak suları yönünden zengin olan Erzurum’da Halk Sağlığı Müdürlüğü, 111 çeşmeyi yakın takibe aldı. Mevsimsel geçiş ve kur sularının kaynakları karışmasından kaynaklanan kirliliği belirlemek için rutin kontrollerini sıklaştıran Halk Sağlığı Müdürlüğü, yaptığı incelemelerde, Çamlıca Cami Çeşmesi, Orman Müdürlüğü önü çeşme, Gez Mah. Gez Cami Arkası Çeşme, Gez Cami Önü Çeşme, Kasım Paşa Cad. Saruhan Çeşmesi, Tahtacılar Cad. Dervişağa Cami Çeşmesi, Kasımpaşa Mah. Gümüş Masat Çeşmesi, Çırçır Mah. Kuran Kursu Çeşmesi, A.Yoncalık Mah. Palu Çeşmesi, Murat Paşa Cami Çeşmesi, Alipaşa cami Çeşmesi ve Mahallebaşı 2003 Çeşmelerinde mikrobiyolojik kirlilik belirledi. Kirlilikle ilgili Erzurum Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel Müdürlüğü’nü bilgilendirdiklerini belirten Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cumhur Hakkı Çankaya, “Halkımızın büyük bir kısmının içme sularını çeşmelerden temin ettiğini göz önünde bulundurulursa, bu kirliliğin İlimizdeki bağırsak enfeksiyonlarının artmasına sebep olacaktır. Bu nedenle halkımızın sağlığı açısından mahalle çeşmelerinden içme suyu kullanmamaları gerekmektedir. İçme sularını rutin olarak günlük kontrol altında olan şebeke suyundan veya hazır sulardan temin etmeleri önerilmektedir” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 26.12.2012 09:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Metehan 2012-12-26 10:35:40

ahmet bey çat barajini erzurum suyuna baglayarak cok sacma bi is yaptigini herkes biliyor eskiden erzuruma gelen vatandaslar gidecekleri yere bidon bidon su gotururdu simdi ise suyu icmiyoruz bile erzurum gibi bi yerde ben para verip su aliyorsam o para ahmet kucuklere haram olsun.musluk sulari les gibi akiyor dus aliyorsun sanki hic dus almamis gibi saclar yagli duruyor ben onu bilir onu soylerim suyumuza yazik ettin sn. kücükler.....!