BÜYÜKŞEHİR'DEN BÜYÜK HİZMET

Erzurum’da on bir ayın sultanı Ramazan’da belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarınca kurulan iftar çadırlarında, yaklaşık 4 bin kişi iftarını açıyor.

03 Ağustos 2011 Çarşamba 14:05
BÜYÜKŞEHİR'DEN BÜYÜK HİZMET
Toplumsal dayanışmanın zirveye ulaştığı Ramazan’da iftar çadırlarının yanı sıra kimsesizler ve yaşlıların yemekleri evlerine kadar götürülürken, yardım paketleri de dargelirlinin yüzünü güldürüyor.
Belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının geleneksel hale getirdiği iftar sofralarında evine ulaşamayanların, misafirlerin, kimsesizlerin, dar gelirlilerin, yolcuların ve gurbette okuyan öğrencilerin iftarlarını sorunsuz bir şekilde açmaları için çaba harcıyor. Kentin çeşitli noktalarında kurulan iftar sofralarında her akşam 3 bin 900 kişiye çorba, pilav, sıcak yemek, tatlı ve sudan oluşan menü ikram ediliyor.
Büyükşehir Belediyesi ve Ebu İshak Vakfı’nın kentin en işlek semtlerinden Taş Mağazalar’da 3 ayrı noktada ortaklaşa kurduğu iftar çadırlarıyla toplam bin kişinin iftarını açmasına katkıda bulunuyor. Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi, Solakzade Camisi ve Yunus Emre Mahallesi Babadereli Camisi önünde iftar sofrası kuran Palandöken Belediyesi, üç noktada bin kişiye iftar yemeği verirken yaşlılar, kimsesiz ve yardıma muhtaçların yemekleri evlerine kadar götürülüyor. Yakutiye Belediyesi’nce Ebu İshak Vakfı’nın katkılarıyla Yakutiye Kent Meydanı’nda kurulan iftar çadırında ise her akşam bin kişiye 4 çeşit iftar yemeği veriliyor.
Büyükşehir ve Yakutiye Belediyeleri’nin iftar sofrası organizasyonuna katkıda bulunan Ebu İshak Vakfı, ayrıca her gün 650 kişiye sıcak yemek ikram ederken, Erzurum Kalkınma Vakfı da 250 kişiye iftar yemeği, 100 aileye de gıda paketi yardımında bulunuyor.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.