BÜYÜKŞEHİR ÖĞRENCİ SERVİSLERİNİ DENETLİYOR

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığına bağlı Toplu Ulaşım Şube Müdürlüğü bünyesindeki zabıta ekipleri, öğrenci ve personel servislerini denetliyor.

admin
admin
07 Kasım 2016 Pazartesi 13:31
BÜYÜKŞEHİR ÖĞRENCİ SERVİSLERİNİ DENETLİYOR
Trafik Tescil Şube Müdürlüğü’nden de polis memurlarının eşlik ettiği çalışmada, kentteki 500 servis aracı baştan aşağı denetime tabi tutuldu. Yapılan incelemede şoförlerin resmi belgelerinin yanı sıra güvenli taşıma ve ayakta yolcu kontrollerinin de yapıldığı denetlemede kılık kıyafetten, kışlık lastiklere kadar her şey kontrol edildi. Servis araçları için özel olarak verilen ‘S’ plakası olmayan korsan servisler de tespit edilerek 60 gün süreyle trafikten men ediliyor. Toplu Ulaşım Müdürlüğü ekiplerince rutin olarak hafta içi her gün yapılan denetim ve uygulamalarda, öğrencilerin servis hizmetlerinde sorun yaşamamaları, istiap haddinden fazla öğrenci taşınarak herhangi bir risk oluşturulmaması, yönetmelikte belirtilen maddelere servis yapan personelin uyarak en kaliteli ve güvenli servis hizmetinin verilmesi amaçlanıyor.
Üç zabıta ekibi ile bir polis memurunun katıldığı uygulamalarda, 45 araca çeşitli suçlar nedeniyle Kabahatler Kanunu gereğince 219’ar lira para cezası verildi. ‘S’ plakası olmadan servis yapan 6 araç, 60 gün bağlanarak trafikten men edildi.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumServisToplu Ulaşım
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.