BÜYÜKELÇİLERDEN ETSO’YA ZİYARET

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), 2 gün içerisinde 4 ülkenin büyükelçi ve ticaret ataşelerini ağırladı.

16 Mayıs 2013 Perşembe 16:14
BÜYÜKELÇİLERDEN ETSO’YA ZİYARET
ETSO’ya ilk ziyaret, İsviçre Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müşaviri Urs Wüest ve Ticaret Ataşesi Levent Durukan tarafından gerçekleştirildi. Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik’i makamında ziyaret eden Wüest ve Durukan, Erzurum’un Aşkale ilçesinde bulunan atıl durumdaki Köytür tesisleriyle ilgili görüş alışverişinde bulundular. Daha önce İsviçre tarafından kullandırılan bir kredi sebebiyle söz konusu tesisin, İsviçre Büyüelçiliği’nin tasarrufunda bulunduğunu ifade eden İsviçre Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müşaviri Urs Wüest, amaçlarının bu tesisi yeniden üretime geçirecek bölge yatırımcılarına ulaşmak olduğunu söyledi. Başkan Yücelik ise, bölge ekonomisine katkı sağlayacak her türlü çabaya destek vereceklerini dile getirdi.

ETSO’ya ikinci ziyaret, Avustralya’nın Ankara Büyükelçisi Ian Biggs tarafından yapıldı. İki gün boyunca Erzurum’da çeşitli gezi ve incelemelerde bulunan Büyükelçi Biggs, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik’i de makamında ziyaret etti. Ziyarette, Erzurum’un ekonomik yapısı ve yatırım fırsatlarıyla ilgili Başkan Yücelik’ten bilgi alan Bigss, Palandöken’in dünya çapında bir kayak merkezi olduğunu söyledi. Erzurum’un eğitim, sağlık, turizm ve hizmet sektörü noktasında bölgenin merkezi olduğunu dile getiren Başkan Yücelik de, Avustralya ile ticari ilişkilerin daha fazla geliştirilmesi gerektiğini ifade ederek, özellikle Türkiye ile iş potansiyelinin değerlendirilmesi bakımından Avustralya’da yaşayan Türk iş çevrelerinin Türkiye ile ticareti arttırmada ciddi katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

AB TÜRKİYE DELEGASYONU’NDAN ZİYARET

Başkan Yücelik’in bir sonraki ziyaretçileri ise; AB Türkiye Delegasyonu tarafından, 9 Mayıs tarihi “Avrupa Günü” kutlamaları çerçevesinde, “Avrupa Birliği Yolda” sloganıyla düzenlenen etkinliğe katılmak üzere Erzurum’a gelen, Fransa Büyükelçisi Laurent Bili, İrlanda Büyükelçisi Kenneth Thompson ve AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Jean Maurice Ripert oldu. Ziyaretlerinin amacının, Avrupa Birliği’nin Anadolu’daki tanıtım etkinliklerine katkı sağlamak olduğunu belirten AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Jean Maurice Ripert bu amaçla Erzurum’a geldiklerini söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Türkiye’nin AB’ye üye olmasının hem Türkiye’ye, hem de AB’ye fayda sağlayacağına inandığını söyledi. Türkiye’nin, ticari ilişkileri sebebiyle zaten AB ülkeleriyle iç içe olduğunu anlatan Başkan Yücelik, üyelik sürecinin uzamasının halkın bu yöndeki beklentilerini etkilediğini ileri sürdü. Süreçte, Türkiye’nin önüne çıkarılan engellerin artık kaldırılması gerektiğini vurgulayan Başkan Yücelik, Türkiye’yi bünyesine katacak AB’nin daha güçlü bir yapıya kavuşacağını ifade etti.

Başkan Yücelik’in, üyelik sürecinde bazı üye ülkelerin Türkiye’ye bakışının değişmesi gerektiğini söylemesi üzerine, Fransa Büyükelçisi Laurent Bili ve İrlanda Büyükelçisi Kenneth Thompson, son dönemde başta Fransa olmak üzere sözü edilen ülkelerin Türkiye’nin üyeliğine bakışının büyük ölçüde değiştiğini ve bundan 1 ay sonra Fransa’nın verdiği bir kararla ve AB Dönem Başkanı İrlanda’nın desteğiyle yeni bir başlık açılacağını söyledi.

Ziyarette, Başkan Yücelik yabancı konuklarına Oltu taşı tespih hediye etti.

Editör

Son Güncelleme: 16.05.2013 16:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.