BURASI TERÖRİST MEZARLIĞI

Erzurum’un Olur ilçesinde 1992 yılında güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen 21 kişilik terörist grup içerisindeki Berfin Kod adlı terörist N.K. yirmi yıl sonra ailesine teslim edildi. Henüz 19 yaşlarında kandırılarak terör batağına saplanan ve sonu diğerleri ile aynı olan Berfin kod adlı teröristin hikayesi terörün gerçek yüzünü bir kez daha gösterdi. Metropol kentlerden örgüte katılan ve Erzurum grubu içerisinde o dönem tek kadın terörist olan ‘Berfin’ kod adlı N.K’nın cesedi, 20 yıl sonra ailesine teslim edildi. Konya’dan Erzurum’a gelerek kardeşinin kemiklerini alan N.K’nın kız kardeşi teröre lanet okudu.

22 Kasım 2012 Perşembe 09:52
BURASI TERÖRİST MEZARLIĞI
Cengiz DURULAR'ın haberi...
 
Türkiye’de 30 yılı aşkın bir süredir eylemler yaparak binlerce masum vatandaşı katleden terör örgütünün çirkin yüzü ülke genelinde yaşanan trajedilerle kandırılmışlığın gerçek boyutunu bizlere anlatıyor. Bu trajedilerden biri de geçtiğimiz günlerde Erzurum’da yaşandı. 20 yıldır N.K’yı arayan ailesi Berfin kod adlı teröristi Erzurum’un Olur ilçesinde buldu. Yapılan DNA testi sonrası terörist mezarlığının üç numaralı yerinde gömülü kişinin N.K olduğu ortaya çıktı. Konya’dan Erzurum’a gelen N.K’nın kız kardeşi, öğretmen olmak için üniversiteye giden kız kardeşinin kemikleriyle karşılaştı. Yaşanan tablo terörün çirkin yüzünü fotoğrafladı.
 

O da kandırıldı
 
Terörün yoğun yaşandığı 1992 yıllarında Doğu Anadolu Bölgesi’nde faaliyet gösteren sözde Erzurum timi, Kandil’den aldığı talimatla kentte ses getirici bir eylem hazırlığı içindeydi. Terör unsurları arasında yer alan ‘Berfin’ kod adlı N.K, gruptaki tek kadın teröristti. Konya’dan İstanbul’a okumaya giden N.K,  öğretmen olacaktı. Terör örgütünün üniversite sorumluları tarafından kandırılarak 1991 yılında PKK’ya katılan N.K, o dönem daha 19 yaşındaydı. Bingöl, Muş ve Erzurum kırsalında eylemlere katılan Berfin kod adlı teröristin bulunduğu grup, Olur ilçesinde fark edildi. İlçenin Taş Geçit mevkisinde çobanlar tarafından fark edilen grubun amacı yerleşim biriminde sansasyonel bir eyleme imza atmaktı. Bebek katillerinin bu planı suya düştü. Terörist grubun bölgede yapılandığı istihbaratını alan emniyet kökenli bürokrat dönemin Erzurum Valisi Mehmet Ağar, güvenlik güçleri ile birlikte Olur kırsalına operasyon düzenledi. İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı özel hareket timleri ve Jandarma timlerinin işbirliğinde düzenlenen operasyonda 21 kişilik terörist grup, etkisiz hale getirildi. Teröristlerin cesetleri sahipleri çıkmayınca savcılığın talimatıyla Olur ilçesindeki kuytu bir alana gömüldü.
 

20 yıl sonra
 
Okumak için büyükşehire gönderdikleri kızlarının PKK’ya katılmasını bir türlü hazmedemeyen N.K’nın ailesi yıllarca kızlarını aradı. Babası vefat ettiğinde Berfin kod adlı terörist kimsesizler mezarlığındaydı. Kızlarının örgüte katıldığını öğrenen ailesi, N.K’nın Olur kırsalındaki üç numaralı mezara gömüldüğünü tespit etti. Yapılan DNA testleri sonucu kimlik bilgileri doğrulanan Berfin kod adlı teröristin mezarı açıldı. Oltu Cumhuriyet Savcılığı, Jandarma ve Erzurum Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından açılan mezardaki kemikler, N.K’nın kız kardeşine teslim edildi. Gözyaşlarını tutamayarak teröre lanet okuyan N.K’nın ablası, kardeşinin kaldırıldığını ifade etti. N.K’nın kemikleri defnedilmek üzere Konya’nın Cihanbeyli ilçesine götürüldü.
 

Sır gibi saklandı
 
İlçedeki teröristlere ait mezarlık yıllarca yetkililer tarafından sır gibi saklandı. Terör guruplarının mezarlıkta propaganda yapmasına mani olmak ve ilçede huzursuzluk çıkmasını önlemek amacıyla yeri gizli tutulan terörist mezarlığı, kod adı Berfin olan teröristin ailesinin müracaatı ile ifşa oldu. İlçe halkı zaman zaman örgüt sempatizanlarının bölgeye gelerek huzuru bozmaya yönelik propaganda yapmaya çalıştıklarını belirterek, “ Mezarlığın ilçemizden kaldırılmasını istiyoruz. Bu tür vatan hainlerinin cesetlerinin ilçemizde olmasını hazmedemiyoruz” diye konuştular. 

Editör

Son Güncelleme: 22.11.2012 10:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
gesmanli 2020-04-06 12:52:16

O zamanki köy muhtarımız rahmetli Nasif abi ve köylülerimizin üstün çabalarıyla bu teröristlere geçit verilmemiştir, bundan sonrada verilmez.