BÖLGE EĞİTİM HASTANESİ’NDE MAAŞ KRİZİ

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde maaş krizi yaşanıyor.

14 Şubat 2014 Cuma 15:21
BÖLGE EĞİTİM HASTANESİ’NDE MAAŞ KRİZİ
Hastanede taşeron olarak çalışan 800 civarında işçinin Şubat ayının 5’ine kadar almaları gereken Ocak ayı maaşlarını, aradan 10 gün geçmesine rağmen henüz alamadıkları öğrenildi. Hastanenin Temizlik, Güvenlik ve Bilgi İşlem servisinde çalışan işçilerin maaşlarının ödenmemesi krize yol açtı.
Bırakın maaşları, döner sermayeleri yatmadığı zaman adeta isyan bayrağı açan hastane yetkililerinin 10 gündür maaşlarını alamayan taşeron işçi alacaklarına karşı ses kalmaları büyük tepki topluyor.
DOĞUTÜRK’ü arayan işçiler tepkilerini dile getirerek, “Birçoğumuz ev geçindiriyoruz, kirada oturanlar var, kredi ödüyoruz. Hastanedeki hizmet içi eğitimlerde işçi hakkının yanında olduğunu söyleyenler, hiçbir adım atmıyorlar. Takibe düşecek kredi kartlarımızın hesabını kim verecek. Ciddi manada mağdur olan arkadaşlarımız var. Bu sorunun bir an önce giderilmesini istiyoruz.” dediler.
Öte yandan maaş krizinin imza eksikliğiyle ilgili olduğu ileri sürüldü. 

Editör

Son Güncelleme: 14.02.2014 15:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
isimsiz 2014-02-15 03:57:19

Yapmayın bilmeden yargılamanın ilk ay olur böyle seyler

Avatar
vicdan 2014-02-14 23:20:34

hastane ,belediye,orman vs bütün devlet kurumlarında çalışan taşeron işçilerine allah yardım etsin temizlik işçilerinin bir haline bir bakın siz uyurken onlar bu soğukta elinizi sürmekten diskindiğiniz çocuk bezlerinden siz düşünün daha neleri ekmek parası için gece gündüz demeden temizleyip sizi temiz birgüne başlatan bu gayratli insanlara asgari ücreti reva görmek hangi vizdana sığar .hastanede çalışan gariban ve özürlü taşeronlarda aynı dertte bir şehir düşünün 800 tl maaşla 500 kira geriye 300 tl kalan bir işçinin mutluluğu evliliği ve çocularının halini fazla söze gerek yok birde maaş kırızi.............?

Avatar
SANDAL 2014-02-14 21:08:31

sorun i̇mzayla bi̇ti̇yorsa i̇mza atacak şahsin vi̇cdanina sesleneli̇m

Avatar
muslim ileri 2014-02-14 15:43:41

Hastane idarecileri bos beles islerle ugrasiyorlardir kesin. kimin umurunda garibanin maasi. Ama peygamberin hadisi var unutmayin. Siz calisaninizin teri kuruduktan sonra oderseniz ne anlami kalir

Avatar
ali alan 2014-02-14 15:30:41

eskiden numunede ayın ikisi oldumu dönersermayeler yatardı,maaşlar ödenirdi,borcu olmayan hastaneyi adamgibi adamlar yönetirdi