Belediyelere ByLock operasyonu: 70 gözaltı

İstanbul’da Büyükşehir ve 18 ilçe belediyesindeki FETÖ yapılanmasına operasyon yapıldı. 112 şüpheliden 70’i gözaltına alındı

admin
admin
04 Ekim 2017 Çarşamba 07:31
Belediyelere ByLock operasyonu: 70 gözaltı

İstanbul'da belediyelerdeki FETÖ yapılanmasına yönelik dev bir operasyon başlatıldı. Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullandıkları belirlenen mevcut belediye çalışanları ve daha önce görev yapmış 112 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Dün sabah 05.00'teki şok baskınlarda 70 şüpheli emniyete götürüldü.

EVLERDE 1 DOLAR ÇIKTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, bir süredir yürüttüğü soruşturmada dün operasyon kararı aldı. Savcılığın talimatıyla harekete geçen emniyet görevlileri de dün sabah erken saatlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile 18 ilçe belediyesinde halen çalışan ve daha önce çalışmış olup görevinden ayrılan ya da ihraç edilen 112 kişiye yönelik operasyon yaptı. İstanbul, Bursa, Düzce, Kocaeli, Niğde, Sakarya, Şanlıurfa ve Rize'de yapılan operasyonlarda 67 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde çok sayıda dijital malzemeye el konuldu. 5 adreste 1 dolarlık banknot, 5 adreste ise ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Gözaltına alınanlar arasında söz konusu belediyelerde, elektrikçi, mimar, bilgisayarcı ve itfaiye gibi görevlerde bulundukları öğrenildi. Şüpheliler sağlık kontrollerinin ardından İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürdü. "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan haklarında işlem yapılan şüphelilerden 70'i gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalanması için operasyonlar yürütülüyor.

İŞTE O BELEDİYELER

Gözaltına alınanlar arasında belediyelerde müdür, amir, şef konumunda kişiler olduğu da öğrenildi. Operasyonların şu belediyeleri kapsadığı belirtildi: İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Adalar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beyoğlu, Eyüp, Güngören, Kadıköy, Kâğıthane, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Sultangazi, Zeytinburnu.

Editör

Anahtar Kelimeler:
OperasyonBylock
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.