BAYBURT'A ERZURUM VALİ

Son çıkan valiler kararnamesi ile Bayburt Valisi olarak atanan Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer Bayburt’a gelerek görevine başladı.

22 Ağustos 2013 Perşembe 11:21
BAYBURT'A ERZURUM VALİ
Bayburt Valiliğini önünde törenle karşılanan Vali Mükerrem Ünlüer kurum amirleri ile tek tek tanışarak valilik makamına geçti.

Valilik makamında tebrikleri kabul eden Vali Ünlüer, valilik makamında yaptığı konuşmada "Biliyorsunuz bende bu yörenin insanıyım, daha önce Artvin'in Yusufeli ilçesinde görev yaptım. Hem bu havzayı bilirim hem de Erzurumlu olmam nedeniyle bölgeyi yakinen tanıyorum. Erzurum doğumluyum. İstanbul Siyasi Bilgiler Fakültesi mezunuyum, çeşitli ilçelerde kaymakamlık yaptım. En son Sakarya bölgesinde1999 yılında meydana gelen Sakarya depreminde 4 yıl Vali Yardımcısı olarak görev yaptım."dedi.

BAYBURT GERÇEKTEN ŞİRİN BİR ŞEHİR

Daha sonra İçişleri Bakanlığında Mahalli İdari Mali İşler Daire Başkanlığı görevinde bulunduğunu ifade eden Vali Ünlüer, " Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül Cumhurbaşkanı seçildikten sonra Cumhurbaşkanımızla beraber 4,5 yıl orada İdari Mali İşler Daire Başkanlığı, ardından İçişleri Bakanlığına döndüm bir yıl da Bakanlıkta Hukuk Müşavirliği yaptım. Şimdi ise Rabbim böyle bir görev nasip etti ve Bayburt Valisi olarak buraya geldik. İnşallah Bayburt şehrimize hep beraber faydalı olmaya çalışacağız. Bayburt’la ilgili birkaç cümle söylemek gerekirse Bayburt gerçekten şirin bir şehir. şehir diyorum özellikle tarih boyunca şehir olarak kalmış. İpek yolu üzerinde bulunmuş ve bölgenin ön önemli merkezlerinden biri olmuştur."diye konuştu.

BAYBURT TARİHİMİZE DAMGA VURMUŞ BİR İL

Vali Ünlüer, ilk açıklamasını şöyle tamamladı: "Gerek insanıyla gerek kültürüyle bizim de tarihimize damga vurmuş bir il burası. Valiliğe atanmam kadar da Bayburt’a atanmama da sevindim; çünkü gerçekten çok arzu ettiğim bir yerdi burada çalışmak. Rabbim buraya nasip etmiş inşallah hep beraber bütün Bayburtlularla beraber şehre bir şeyler kazandırırız diye düşünüyorum. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum."

Editör

Son Güncelleme: 22.08.2013 11:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.