BAŞSAVCI SİNAN KUŞ’U DUYGULANDIRAN GECE

Adalet Bakanlığı’nın son kararnamesi ile Balıkesir Cumhuriyet Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanan Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş için adliye personeli, veda gecesi düzenledi.

11 Mayıs 2011 Çarşamba 11:40
BAŞSAVCI SİNAN KUŞ’U DUYGULANDIRAN GECE
Gecede duygusal bir konuşma yapan Başsavcı Sinan Kuş, ”Adaletin tecellisi için emeğimizi esirgemedik. Ben hakkımı helal ediyorum, sizde edin” dedi.
Palandöken Polat Renaissance Otel’de düzenlenen veda gecesine Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömür Topaç, Bölge Adliye Başsavcısı Radi Akyol, 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Karatay, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcıları Osman Şanal, Mehmet Yazıcı, Adalet Komisyonu Müdürü Yasin Emre Yavuz, Kızılay Şube Başkanı Mitat Turgutcan, Cumhuriyet Başsavcılığı Yazı İşleri Müdürü Zeki Kilir, Kuş’un eşi Müevher ile çocukları Gürler ve Çağlar Kuş, kurum müdürleri ve esnaf temsilcileri katıldı.
Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş ile İstanbul Üniversitesi’nden birlikte mezun olduklarını belirten Vali Sebahattin Öztürk, “Adalet devletin ve milletin temelidir. Anayasamızın en temel direklerinden birisi, özerliklerinden birisi hem de bizim örfümüzün geleneğinin temelidir. Verdiğiniz kararlar herkesi mutlu etmez. Bir karar verdiğiniz takdirde insanların bir kısmı başka beklenti içerisine girebilir. Çok erdemli, kendini aşmış insanlar verilen kararın hakkaniyetine bel bağlayabilir. Ama sıradan insanlar kolay değildir. Verilen karara hemen bel bağlamaları mümkün değildir. Bu kadar zor bir mesleği icra ederken insanların gönlünü kazanabilmek marifet ister. Ben 19 aydır Erzurum’da görev yapıyorum. Bu çalışma süre içerisinde hem düşünce ve uygulamaları ile tam bir adalet temsilcisi olarak kendisini tanımakta mutlu oldum” diye konuştu.
Yaklaşık 5 yıldan görev yaptığı Erzurum’da adaletin tecellisi için çalıştıklarını belirten Başsavcı Sinan Kuş, “Çoğu zaman kendime, ailem ve dostlarıma zaman ayıramadım. Ama onların beni anlayışla karşılayacağına inanıyorum. Devlet hizmeti daha kutsaldır. Bu ülkenin her köşesinde hizmete büyük ihtiyaç var. Adalette görünmeyen bir hizmettir. Varlığını fark edemezsiniz ama yokluğu çok hissedilen bir meslek hizmettir. Her zaman gönlüm kalbim sizlerle, bu gün de beni yalnız bırakmadığınız, güç ve destek verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Ben hakkımı size helal ediyorum, sizde edin” diye konuştu.
Başsavcı Vekili Ömür Topaç’ın hizmetleri anısına Sinan Kuş’a plaket verdiği gece, Büyükşehir Belediyesi folklor ekibinin gösterisi ile son buldu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.