BAŞKENT’TE ERZURUM RÜZGÂRI ESTİ

Türkiye Yaşlılık Konseyi Derneği (TÜRYAK) tarafından Ankara’da düzenlenen Örnek Kıdemli Vatandaş Ödül Töreni’nde, Erzurum’un yakından tanınan mümtaz isimleri Prof. Dr. Mustafa Ağırman, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Danışmanı ve aynı zamanda Türk Halk Müziği Sanatçısı Mehmet Çalmaşur ile İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Raci Solmaz, “Örnek Kıdemli Vatandaş” ödülüne layık görüldü.

02 Ekim 2015 Cuma 08:39
BAŞKENT’TE ERZURUM RÜZGÂRI ESTİ
Türkiye Yaşlılık Konseyi Derneği (TÜRYAK) tarafından Ankara’da düzenlenen Örnek Kıdemli Vatandaş Ödül Töreni’nde, Erzurum’un yakından tanınan mümtaz isimleri Prof. Dr. Mustafa Ağırman, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Danışmanı ve aynı zamanda Türk Halk Müziği Sanatçısı Mehmet Çalmaşur ile İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Raci Solmaz, “Örnek Kıdemli Vatandaş” ödülüne layık görüldü. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Devlet Eski Bakanı Yaşar Okuyan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi, sanatçılar, işadamları ve sivil inisiyatif kurumlarının ünlü yöneticilerinin katıldığı tören, Rixos Grand Ankara Oteli’nde yapıldı. Erzurum’u Başkent’te gururla temsil eden Dadaşlar, törende her kesimden övgü aldı. Ödül töreninin açılışında TÜRYAK Yönetim Kurulu Başkanı Mete Bora ile Bakan Gürcan, günün anlam ve önemini belirtti. Bakan Gürcan, yaşlıların bir toplumun geçmişi ve kökleri, aynı zamanda kuşaklar arasında bir köprü olduğunu söyledi. Gürcan, dünyanın giderek yaşlandığını, Türkiye'de 65 yaş ve üstü 6 milyon 192 bin 962 kişinin yaşadığını bildirerek, "2023 yılında yaşlı nüfusun 8,6 milyona, 2050 yılında ise 19,5 milyona ulaşması beklenmektedir. Bugün yaşlı nüfusumuzun tüm nüfusa oranı yüzde 8 iken, bu oran 2023'te yüzde 10'a, 2050'de yüzde 20,8'e yükselecektir. Bu demektir ki yapacak çok işimiz var, çünkü yaşlılarımızı asla yük olarak görmüyoruz. Ancak onların sorunlarıyla yeterince ilgilenmezsek, yaşlılık ülkemiz için bir soruna dönüşebilecektir" diye konuştu. 

ERZURUM’UN ULU ÇINARLARINA YOĞUN İLGİ

Konuşmaların ardından 22 ilden Büyükşehir Belediyeleri ve STK'lar tarafından yapılan araştırmayla seçilen yılın oskarlarına "Örnek Kıdemli Vatandaş" ödülü verildi. Erzurum’dan Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman, Sanatçı Mehmet Çalmaşur ile İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Raci Solmaz’a ödüllerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi takdim etti. Ödül töreninde büyük bir ilgiyle ağırlanan Erzurum’un Ulu Çınarları, kendilerine bu imkânı sunan bütün paydaşlara teşekkür ederek, desteklerinden ötürü Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e şükranlarını sundu. Tören hatıra fotoğrafı çekimi ve müzik dinletisiyle sona erdi.

Editör

Son Güncelleme: 02.10.2015 08:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.