BAŞKAN SEKMEN’DEN ÖĞRENCİLERE MEKTUP

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, orta öğretimdeki 12. sınıf öğrencilerine mektupla seslendi.

16 Ekim 2015 Cuma 08:24
BAŞKAN SEKMEN’DEN ÖĞRENCİLERE MEKTUP
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, orta öğretimdeki 12. sınıf öğrencilerine mektupla seslendi. Erzurum’daki 33 okulda öğrenim gören 3 bin öğrenciye dağıtılan mektupta, Başkan Sekmen Erzurumlu gençlerin köklü bir medeniyete sahip şehrin varisleri olduğunu ifade etti. Sekmen, mektupta öğrencilere şöyle seslendi: “2015-2016 Eğitim Öğretim Yılının iyi geçmesini ve hakkında hayırlı olmasını diliyorum. Dünya'da idare, kültür, sanat ve bilimde öncülük etmiş yüksek bir medeniyetin varisi olduğunun farkında mısın? Günümüzün en büyük gücü iyi eğitim alan, sağlıklı, iyiyi kötüden ayırt etmeyi becerebilen bir genç zihindir. Bizim, çağdaşımız milletlere karşı en büyük gücümüz sen ve akranın olan bütün kardeşlerimizdir. Bizim sana ve arkadaşlarına olan güvencimiz tam olmakla beraber, sizin de kibre, egoya kapılmadan, kendinizde olan cevherin farkına varmanız, bizi zirveye taşıyacaktır. Şairin, 'Yürü hâlâ ne diye oyunda oynaştasın / Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın' diyerek yüreklendirdiği o genç sensin ve biz bu memleketin idarecileri olarak, senin önünden engelleri kaldırmaya, yükünü hafifletmeye, büyük amaca ulaşabilmen için sana yol olmaya memuruz.” 

“GENÇLER; BİZİM GELECEĞİMİZ, UMUDUMUZ VE SORUMLULUĞUMUZDUR”

Başkan Mehmet Sekmen, mektubunda sözlerini şöyle sürdürdü: “Unutma sevgili kardeşim sen varsan var olacaktır bütün güzellikler ve sen yoksan, noksan kalacaktır Dünya'nın lezzeti tadı. Yapamayacağın hiçbir şey olmadığını bil ve şikâyetçi olma. Ülkemizde eksikliğini hissettiğin ne varsa, düzeltilmesi için senin de daha fazla çaba sarf etmen, çalışman gerektiği gerçeğiyle hareket et. Bu yıl sınav maratonuna da gireceğinden dolayı zorlu bir yıl olacak senin için, ancak emin ol ki 'her zorlukta bir kolaylık vardır' ve çalışınca, yol alınca kolaylaşır bütün zor olanlar. Biz de senin bir büyüğün, ağabeyin olarak, bu zor zamanlarda yanında olmayı, destek olmayı, stresini azaltacak etkinliklerle seni ferahlatmayı arzu ediyoruz. Çünkü sen; bizim geleceğimiz, umudumuz ve sorumluluğumuzsun. Bütün bir yaz döneminde, okullarımızın fiziki koşullarını güçlendirmek için pek çok çalışmalar yaptık. 1099 okulumuzun iç ve dış tadilatını, çevre düzenlemesini gerçekleştirdik. Yine bu yıl içerisinde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle iş birliği yaparak yıl boyunca kullanmanız gereken kaynak kitapları, okuma kitapları ve gerekli olan tüm materyallerini karşılamak, bu konuda sana ve arkadaşlarına yardımcı olmak için çalışacağız. Ancak direk insana, yani sana yapabileceğimiz yatırımı her şeyden daha kıymetli görüyoruz. Ailen, öğretmenlerin elbette ki kol kanat olacaklardır sana, ama itimat et ki ben ve kurum çalışanlarım da var olan bütün gücümüz ile senin, yani ülkemizin aydınlık geleceğinin yanında yer alacağız.”

Editör

Son Güncelleme: 17.10.2015 18:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.