BAŞKAN CENGİZ’DEN VALİ ALTIPARMAK’A KENTSEL DÖNÜŞÜM BRİFİNGİ

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz’i ziyaret etti.

09 Ekim 2013 Çarşamba 17:13
BAŞKAN CENGİZ’DEN VALİ ALTIPARMAK’A KENTSEL DÖNÜŞÜM BRİFİNGİ
Vali Altıparmak’ı başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile kapıda karşılayan Başkan Cengiz, ilçede yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında görsel sunumla bilgi verdi. 

Vali Dr. Ahmet Altıparmak, belediyelerin kentsel dönüşümle halka yaşanabilir, ferah alanlar sunmaları gerektiğini ifade ederek, sosyal donatı alanlarıyla yaşanabilir, sağlıklı ve nezih yaşam merkezlerinin ortaya çıkarılması gerektiğini kaydetti.

Aziziye Belediyesi’nin kentsel dönüşüm projelerini sunumla anlatan Başkan Cengiz’e görüş ve önerilerini de anlatan Vali Altıparmak, Erzurum girişine yakışır, kentin tarihi dokusuna uygun yaşam alanları oluşturmanın şehrin vizyonunun daha da gelişmesine katkı sunacağını belirtti.

Aziziye’nin kentsel dönüşümde büyük hamleler gerçekleştirdiğini dile getiren Başkan Cengiz, Ilıca Eski Mahalle birinci etapta 320 konutun hak sahiplerine teslim edildiğini, 90 dönümlük ikinci etapta da kamulaştırmanın tamamlandığını, acele kamulaştırma kararlarının çıkartılarak ihale sürecinin TOKİ’de başlatıldığını ifade etti. Gezköy’de de 300 dönümlük alanın kamulaştırıldığına vurgu yapan Başkan Cengiz, burası için de projelerin hazırlandığını ve Gezköy’ün Erzurum’un girişine yakışır örnek bir yaşam alanı olacağını vurguladı.

Ilıca’da ve Gezköy’de imalat bedelleriyle birlikte kentsel dönüşüme 200 milyon liralık bir yatırımın yapıldığının altını çizen Başkan Cengiz, “İlçemiz için bu rakamlar ve kamulaştırılan alanlar çok önemli bir başarıdır. Elde ettiğimiz başarıda en büyük pay sahibi hemşehrilerimizindir. Halka rağmen değil, halkla birlikte yönetim anlayışımız, çok güzel sonuçlar ortaya çıkardı ve geldiğimiz noktada ilçemiz kentsel dönüşümde model oldu.” dedi.

Başkan Cengiz, ziyaret anısına Vali Altıparmak’a belediyenin İpek Halı Dokuma Kursu’ndan elde edilen İpek Halı tablo hediye etti. Vali Dr. Ahmet Altıparmak da, Başkan Cengiz’e plaket verdi.

Editör

Son Güncelleme: 09.10.2013 17:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.