Başkan Aydın: 30 Ağustos dönüm noktasıdır

Horasan Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

admin
admin
29 Ağustos 2017 Salı 12:03
Başkan Aydın: 30 Ağustos dönüm noktasıdır

Horasan Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, “95’inci yılını kutlayacağımız büyük zaferin hiçbir şekilde esaret altına girmeyi kabul etmeyen bir milletin inanılmaz gayret ve azmiyle özgürlük ve bağımsızlığını yeniden kazandığı bir dönüm noktasıdır” dedi.

Başkan Aydın, mesajının devamında, “19 Mayıs 1919’da imkânsızlıklar içinde yakılan kurtuluş ışığının Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları öncülüğünde kazanılan tarihi bir zaferle koca bir meşaleye dönüşüp tüm ülkeyi karanlıktan çıkarmıştır. 30 Ağustos, verilen kurtuluş mücadelesinin büyük bir zaferle sona erip taçlandığı ve tarihe gömülmek istenen bir milletin, küllerinden yeniden doğuşunun ispatı olan bir gündür. ‘Ya İstiklal, Ya Ölüm’den başka seçeneği kalmayan bir milletin genci, yaşlısı, kadını, çocuğu ile tek yürek, tek bilek olarak düşmanı toprağından silip attığı bir dönüm noktasıdır. İşgallere direnen milletin şahlanarak taarruza geçip, savaşa son noktayı koyduğu bu tarihi, Zafer Bayramı olarak büyük bir onur ve gururla kutlamaktayız. Büyük bedeller ödeyerek şanlı zaferlerle dolu bir tarih bırakan ecdadın torunlarının bugün de destan yazmaya devam ettiğini belirten Başkan Aydın; 15 Temmuz’un da yeni bir işgal planı olduğunu ve atalarının izinden giden milletin kenetlenerek ülkemiz için çok büyük bir tehlikeyi bertaraf etmiştir” dedi.

Bin yıldır bu coğrafyada nice düşmanları yenmiş, nice ihanet çetelerini çökertmiş olan bu aziz milletin, bugün yine aynı şuurla, aynı inanç ve ruhla, milli beraberliğine kenetlenerek, ’Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ ilkesi etrafında bütünleşerek, hain darbe girişimini bertaraf ettiğini kaydeden Horasan Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın, "Bu millet daha nice destanlar yazmaya muktedir bir millettir. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95’inci yıldönümü vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal, silah arkadaşları ve Kurtuluş Savaşı kahramanlarımız başta olmak üzere, bu topraklar için can veren tüm şehitlerimiz ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.