BARAJ VE GÖLETLERE ACİL MÜDAHALE TİMİ

Erzurum’un Aşkale ilçesinde 5 TEDAŞ işçisinin hayatını kaybettiği olay sonrası Erzurum Valiliği harekete geçti. İl sınırları içeresindeki tüm baraj ve göletlerde acil müdahale timleri kuruluyor.

10 Nisan 2012 Salı 12:43
BARAJ VE GÖLETLERE ACİL MÜDAHALE TİMİ
Geçtiğimiz günlerde Aşkale’de bulunan Karasu Göletinde 5 işçinin hayatını kaybetmesi sonrasında gerekli adli ve idari soruşturma devam ediyor. Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Doğu Anadolu Bölgesi’nde kurtarma helikopterinin olmadığını belirtti.
Vali Öztürk, “Ankara’dan bu tarafa Doğu Anadolu Bölgesi’nde tek bir Acil Arama ve Kurtarma helikopteri yok. Erzurum’da Sağlık Bakanlığımızın ve Jandarma Genel Komutanlığımızın helikopterleri var. Ancak bu iki kurumun helikopterleri de teknik olarak arama ve kurtarmaya yönelik değil. Bölgede en acil ihtiyaçlardan birisi de tam donanımlı bir Arama Kurtarma Helikopteri bulundurmak. Bunun içinde gerekli girişimleri yaptık. Erzurum oldukça geniş bir coğrafya, mevcut imkanlara bu coğrafyada olası kaza ve olaylara yetişmemiz çok zor. Karasu’da yaşanan olayın ardından benzer olaylarda, aynı acıları yaşamamak için ilk müdahaleyi yapabilecek kapasitede gerekli donanımı olan ekipler oluşturacağız. Bunun için şimdiden çalışmalara başladık. Bu ekiplerin botları ve diğer her türlü teçhizatı olacak. Karasu’da yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ve yakınlarına bir kez daha baş sağlığı diliyorum. Bu üzücü olaydan biz gerekli dersleri çıkarıp önlemlerimizde almalıyız şu andaki çalışmalarımız bu yönde” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 10.04.2012 12:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.