AZİZİYE’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRÜYOR…

Aziziye Belediyesi kentsel dönüşümde dev adımlar atıyor. Üç yılda yaklaşık 450 dönümlük alanı kamulaştıran belediye, Ilıca için hayati projelerden biri olan iş yerlerinin dönüşümü için çalışmalara başladı.

30 Mayıs 2012 Çarşamba 15:49
AZİZİYE’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRÜYOR…
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Ilıca’daki çarşının dönüşümü için esnaflarla bir araya geldi. Esnaflara, “Gelin el birliğiyle ilçemizin çehresini değiştirelim.” diye seslenen Başkan Cengiz, “Güçlü bir hükümet, istikrarlı bir yönetim ve dünya lideri bir Başbakan varken ve Başbakanımız da kentsel dönüşümde kararlı adımlar atıyorken, bizim bu fırsatı değerlendirmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

ILICA ETAPLAR HALİNDE DÖNÜŞÜMÜ YAŞIYOR
Ilıca’nın etaplar halinde kentsel dönüşümünün gerçekleştirildiğini hatırlatan Başkan Cengiz, Eski Mahalle’de 40 dönümlük alanda yapılan 320 konutun Temmuz ayı itibariyle teslim edileceğine dikkat çekti. Ilıca Lisesi’ni de içerisine alan Eski Mahalle ikinci etapta 90 dönümlük alanın kamulaştırılmasının devam ettiğine işaret eden Cengiz, “Burada yüzde 85 muvafakat ve 12,5 Milyon liralık da tapu devri almışız. Üçüncü etap olarak Ilıca’nın hemen girişinde bulunan Yeşil Mahalle’yi kamulaştıracağız ve daha sonraki etapta fidanlık mahallesi. Ilıca’nın tamamını aynı anda yıkmamız mümkün değildir. Fakat temmuz ayında teslim edilecek olan 320 konut işimizi çok kolaylaştıracak. Kentsel dönüşüme ivme kazandıracak.” ifadelerini kullandı.

BU FIRSATI KAÇIRMAYALIM!
Görsel sunum eşliğinde ilçenin yeni vizyonunu tanıtan Başkan Cengiz, “Eski Mahalle ikinci etap ile dükkanların kamulaştırma bedeli yaklaşık 100 milyon lira. Bu parayı Aziziye Belediyesi ömrü boyunca bir arada göremez. Çünkü imkanlar belli, hizmet alanı ortada. Kısıtlı imkanlarla rutin belediyecilik hizmetleri dahi güçlükle yapılırken, kentsel dönüşüm fırsatını iyi değerlendirelim ve bu treni kaçırmayalım. Çünkü ilçemizdeki binalar, iş yerleri ömürlerini tamamlamış. Belediye imkanlarıyla da bu görüntünün değişmesi mümkün değil. TOKİ ile protokoller de yapılmış. Artık iş bizde bitiyor ve herkes elini taşın altına koysun. Bu ilçenin geleceğini birlikte şekillendirelim, çehresini birlikte değiştirelim.” diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ILICA’NIN OLMAZSA OLMAZIDIR
Ilıca için kentsel dönüşümün kaçınılmaz olduğunu ve termal kent hüviyetine yakışmayan görüntüler olduğuna işaret eden Başkan Cengiz, şunları söyledi: “İlçemizin çarşısı çok dar, kaldırım yok, insanlar yürüyecek yol bulamıyor. Termal kent olma yolunda ilerliyoruz. Yatırımcı getiriyoruz, fakat ilçeyi görenler yatırımdan vazgeçiyor. Bu görüntüler ilçemize yakışmıyor. Diğer bir önemli hususta nitelikli göç veriyoruz. Yapılacak konutlarla nüfusumuz artacak. Nüfusun yüzde 20 artması, ticaret hacminin artması demektir. Çünkü nüfus, ticaret için çok önemli bir parametredir. Çarşı ne kadar iyi olursa, insanların talebi de o doğrultuda artar. Ben inanıyorum ki, caddemize daha güzel bir görünüm kazandırdığımızda ilçemizdeki ticaret hacmi en az yüzde 40 oranında büyüyecektir. Bizim belediye olarak görevimiz, en uygun şartlarda ve koşullarda kimseyi mağdur etmeden bu dönüşümü gerçekleştirmek. Gelin el ele verelim ve ilçemizin çehresini değiştirelim. Çok daha işlevsel bir çarşımız olsun. İnsanlar meraktan gelsin dolaşsın. Biz bu işte kararlıyız. Bu iş, güven ve gönül birliği içerisinde yapılırsa amacına ulaşır. Hedefimize ulaştığımız takdirde Ilıca’da oturmak bir ayrıcalık olacak.”
Başkan Cengiz, daha sonra esnafların kentsel dönüşümle ilgili kendisine yönelttiği soruları cevaplandırdı.

Editör

Son Güncelleme: 30.05.2012 16:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.