AZİZİYE BELEDİYESİ’NİN ESKİ BAŞKANI FATİH CENGİZ, MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI

Aziziye ilçesinin eski Belediye Başkanı Fatih Cengiz, AK Parti’den Erzurum Milletvekili aday adayı oldu.

20 Şubat 2015 Cuma 17:09
AZİZİYE BELEDİYESİ’NİN ESKİ BAŞKANI FATİH CENGİZ, MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI
Aziziye ilçesinin eski Belediye Başkanı Fatih Cengiz, AK Parti’den Erzurum Milletvekili aday adayı oldu. Başvuru formunu AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt’a teslim eden Fatih Cengiz, Erzurum’a hizmete talip olduğunu açıkladı. 2009-2014 yılları arasında Aziziye Belediye Başkanlığı görevini yürüten ve o dönemde Türkiye’nin en genç belediye başkanlarından biri olan Fatih Cengiz, belediyecilik alanında çığır açan çalışmalara imza attı. Başta kentsel dönüşüm çalışmaları olmak üzere, sosyal ve rutin belediyecilik hizmetleri açısından ilçesine çağ atlatan Cengiz, 2014 yerel seçimlerinde Yakutiye Belediye Başkanlığı’na talip olmuş, ancak AK Parti’nin mevcut başkanlarla devam kararı alması üzerine aday gösterilmemişti. Aday gösterilmediği için partisine küsmeden gönüllü bir nefer olarak çalışmaya devam eden Fatih Cengiz, Erzurum’da ticaretle uğraşıyor.
CENGİZ: ERZURUM’A HİZMET BİZİM SEVDAMIZ
Adaylık başvurusu sonrası bir açıklama yapan Fatih Cengiz, beş yıl boyunca Erzurum’un Aziziye ilçesinde belediye başkanlığı yaptığını hatırlatarak, “Ak kadrolar içerisinde, aziz hemşehrilerime beş yıl boyunca belediye başkanı olarak hizmet etme onurunu yaşadım. Bu davanın mensubu olmaktan her zaman büyük gurur duydum. Ak hizmet davasının bir neferi olarak, belediye başkanlığım döneminde edindiğim tecrübelerle bu güzel şehrin güzel insanlarına hizmete talibim.” diye konuştu.
FATİH CENGİZ KİMDİR?
1978 yılında Erzurum’da doğdu. İlköğrenimini Erzurum Anadolu Lisesi’nde tamamladı.
2001 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu.
2002 - 2005 Türkiye Büyük Millet Meclisi Milletvekili danışmanlığı
2005 - 2007 Akdeniz Girişim Holding Genel Müdürlüğü
2007 - 2009 Akdeniz Girişim Holding turizm iştiraki Club Familia Tatil Köyü Genel Müdürlüğü
2009 - 2014 Aziziye Belediye Başkanlığı
12 yıllık üst düzey yöneticilik görevi süresince birçok konuda eğitim, seminer ve yurtdışı gezilerine katıldı.
Evli ve iki çocuk babası. 

Editör

Son Güncelleme: 21.02.2015 08:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.