ASİMED’DEN VATİKAN’A MEKTUP ÇAĞRISI

Vatikan Gizli Arşivler Müdürü Sergio Pagano’nun Vatikan gizli arşivinde bulunan sözde Ermeni soykırımına ilişkin belgelerin tek cilt halinde yayınlanacağını duyurduğunu belirten Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, “Vatikan’ın zaman zaman bu arşivi yayınlayacağını duyurup, yayını ertelemesini protesto ediyor ve arşivlerinde yer alan belgelerin yayınlanmasını istiyoruz. Bu amaçla başlattığımız kampanyaya halkımızın da katılmasını arzu ediyoruz” dedi.

12 Temmuz 2011 Salı 13:50
ASİMED’DEN VATİKAN’A MEKTUP ÇAĞRISI
Türkiye’yi uzun yıllardır uğraştıran Ermeni meselesine Vatikan’ın etkin bir şekilde dahil olmaya hazırlandığını kaydeden ASİMED Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, belgelerde Türkler’in Ermeniler’e reva gördüğü davranışları okuduğunu ve bastırılamaz bir acı ve korku hissi duyduğunu söyleyen Pagano’nun bu duyuruyu yaparken üstlendiği rolü çok iyi oynadığını dile getirdi.
“Eğer Tanrı’ya inancım olmasaydı, göreceğim tek şey karanlık olurdu” diyen Pagano’ya tepki gösteren Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, “Vatikan’ın arşivlerinde yer alan belgelerin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu belgeler, I. Dünya Savaşı öncesi ve sonrası Türk topraklarında yaşayan ve Türk katliamı yapan Ermenilerin, isyanlarına destek bulmak için Avrupa Hristiyan dünyasına ve doğal olarak Vatikan’a gönderdikleri yalanlarla dolu mektuplardır. Bu mektuplarda, Hristiyan Ermeniler’in, Müslüman Türkler tarafından katledildiği yalanları ve Ermenilerin yardım çağrıları bulunmaktadır. Bu arşivde, ayrıca 1914 - 1922 yıllarında Papalık yapan 15. Beneoit’in Osmanlı Devleti’yle yaptığı yazışmalar bulunmaktadır. Arşivin bu içeriğine karşın, Vatikan’ın zaman zaman bu arşivi yayınlayacağını duyurup, yayını ertelemesini protesto ediyor ve arşivlerinde yer alan belgelerin hiç vakit kaybetmeden yayınlanmasını istiyoruz. Bu amaçla başlattığımız kampanyaya halkımızın da katılmasını arzu ediyoruz. Arşivin derhal yayınlanması için Vatikan’a göndereceğimiz mektupta imzasının olmasın isteyenlerin ‘[email protected]’ adresine e-mail atmasını istiyoruz” diye konuştu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.