ARAS EDAŞ DÜĞMEYE BASTI, BORÇ KESİNTİLERİ BAŞLADI

Erzurum'un Karaçoban İlçesi'ne Bağlı Burnaz Köyü'nde Elektrik Borçlarının ödenmediğinden dolayı köy bir haftadır karanlıkta kaldı.

28 Ağustos 2013 Çarşamba 12:27
ARAS EDAŞ DÜĞMEYE BASTI, BORÇ KESİNTİLERİ BAŞLADI
160 Hanelik Burnaz Köyü'nde elektrik borçları nedeniyle 100 hanenin elektriklerinin kesildiği belirtildi. Köy sakinleri Erzurum'dan gelen ekipler tarafından elektriklerinin kesildiğini ve bir haftadır karanlıkta kaldıklarını söylediler. Elektrik olmayınca hayatın durma noktasında olduğunu söyleyen vatandaşlar, “Dünya İle bağlantılarımız kesildi. Televizyon İzleyemiyoruz. Buzdolaplarımız çalışmadığından tüm gıda maddelerimiz bozuldu ve kullanılamaz halde” dediler.

Elektriklerinin kesilmesine tepki gösteren vatandaşlar "Artık Mum ve Gaz Lambası Kullanmaya Başladık. Kadınlarımız Çamaşırlarını Elle Yıkıyorlar. Taksitlendirme ile Borçlarımızı Ödemek İstiyoruz. Bize Dört Taksitten Başka Taksit yapılmıyor. En Düşük ve En Yüksek Faturaların eşit tutulmamasını ve taksitlerin uzatılmasını İstiyoruz” diye konuştular.

Burnaz Köyü Muhtarı İhsan Özdemir, “Köyümüz 160 Hanelik bir köy. Elektrik Borçları Nedeniyle Yüze Yakın Hanenin elektriği kesildi” dedi.

Vatandaşların elektrik borçlarını ödemek istediklerini ve ellerinde bulunan büyük ve küçükbaş hayvanlarını saltığa çıkardıklarını Muhtar İhsan Özdemir, Elektrik Borçlarını Ödemede Zorluk Yaşadıklarını ve Taksitlerin uzatılmasını talep ettiklerini kaydetti.

Elektrik kesintilerinin ilçeye bağlı Duman Köyü ile Gündüz Köyü ve İbo Komu Mezrasında da yapıldığı ve abonelerin borçlarını ödenmemesi durumunda kesintilerin devam edeceği belirtildi.

Editör

Son Güncelleme: 28.08.2013 12:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
adem kılıc @erol aksoy 2013-09-23 19:20:27

elekdirik porcunu ödemeyen bir insan hırsızdır vatandasın parasını çalıyor adi

Avatar
erol aksoy 2013-08-28 14:40:21

iyi yapmışlar zaten onlar elektrik parası ödemiyorlardı.onların parasını biz ödüyorduk