ARAÇLARIN ASFALTTA BIRAKTIĞI LASTİK İZİ KAZA NEDENİ...

Yollara dökülen asfalatın niteliksiz olduğu belirten uzmanlar, şehiriçi ve şehirlerarası karayollarındaki asfalt yollarda oluşan araç lastik izlerinin kazalara davetiye çıkardığını bilidirdi.

07 Haziran 2011 Salı 11:11
ARAÇLARIN ASFALTTA BIRAKTIĞI LASTİK İZİ KAZA NEDENİ...
Karayolları Genel Müdürlüğü ile belediyelerce dökülen asfatların niteliksiz ve bilimsel yöntemlere göre dökülmediği için kısa sürede bozulduğunu kaydeden uzmanlar, “Şehirlerarası veya şehir içi yollarda kullanılan niteliksiz asfalt yollarda meydana gelen kasis, çatlak, tümsek, parça kopmalar gibi bozulmalar, seyahat konforonu olumsuz yönde etkiliyor. Özellikle kalitesiz beton asfaltta seyreden yüksek tonajdaki araçların fren veya seyir halinde oluşturdukları lastik izleri kazalara davetiye çıkarabiliyor. Tekerlek izlerinde yağışlı havalarda toplanan su, büyük tehlikelere yol açabiiyor. Tekerlek izlerinde toplanan su, kaymalara sebep olurken, taşıtlar tarafından etrafa sıçratılabiliyor, soğuk havalarda ince ve tehlikeli buz tabakalarına neden olabiliyor. Tekerlek izleri, şerit değiştirmek isteyen hızlı taşıtlar için tehlike oluşturabiliyor” diye konuştu.
Dere malzemesi kullanılan asfalt yollarda hızlı ve çabuk bozulmalar meydana geldiğini anımsatan uzmanlar, “Uzun vadede ucuz malzemeden kaçınmak kar getirir. Kısa vadeli düşünülen ve niteliksiz malzemenin kullanılması durumunda asfalt yollar, ilerleyen dönemde kardan çok zarar getirir” dedi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.