Allah sayılarını artırsın...

Allah sayılarını artırsın...

admin
admin
25 Ağustos 2020 Salı 15:04
Allah sayılarını artırsın...

Vedat REFAYELİ

Son zamanlarda bir hayli artış var.

Allah sayılarını daha da artırsın, bir hayırsever sayesinde de yakında yeni bir cami daha yapılıyor.

Hem de ihtiyaç duyulan gözde bir yerde.

İşadamı İlhan Halıcıoğlu, babası Fevzi Halıcıoğlu’nın vasiyeti üzerine Recep Akdağ Caddesi üzerinde 2 bin kişilik bir cami yaptırıyor.

Osmanlı mimarisinin örneklerinin sergileneceği, kapı ve pencerelerinin yanısıra mihrap ve tavanının farklı olacağı caminin projesini Arzu Sırmacı çizerken, işadamı İlhan Halıcıoğlu, herşeyiyle ilgileniyor.

Tek şerefe ve minareli caminin inşaatında da bir işçi gibi çalışan Halıcı, açılışı Ocak ayına planladıklarını söylüyor.

Cami inşaatının en küçük ayrıntısıyla bile ilgilenen ve çoğu zaman şantiyede sabahlayan Halıcıoğlu, ismin henüz konulmadığını belirtiyor.

Halıcıoğlu, ‘’Cami inşaatına o kadar yoğunlaştım ki vallahi dükkana gidemiyorum çoğu kez. Benim için çok daha önemlidir bu iş. Bir defa inanılmaz da keyif verici bir iş. Kısa sürede bir mühendis kadar da bilgi sahibi oldum’’ diyor.

Bu arada, 500 metre kare alan üzerinde yaptırılan cami inşaatında kullanılmak üzere çok sayıda hayırseverin para bağışında bulunduğunu da kaydeden Halıcıoğlu, ‘’Doğrusu tamamı kendi paramızdan yapılsın istedik ama bu konuda çok yoğun talep vardı ve bu konuda görüş aldık, bu hayırları kabul etme durumunda kaldık’’ diye konuştu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.