AKSAK'TAN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Mevlid Kandili münasebetiyle yayınladığı mesajda; “Alemlere Rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’in örnek hayatını anlamaya ihtiyacımız var” dedi.

10 Ocak 2014 Cuma 16:49
AKSAK'TAN MEVLİD KANDİLİ MESAJI
Peygamber Efendimizi Hz. Muhammed’in doğum günü olarak kutlanan Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınlayan AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Peygamber Efendimizin, insanlığın yaşadığı en buhranlı ve karanlık bir dönemde dünyayı şereflendirerek, insanlığın “Asr-ı Saadet” olarak bilinen aydınlık çağı yaşamasına vesile olduğunu söyledi.

Milletvekili Aksak, “Peygamber Efendimiz, Allah’ın insanlığa gönderdiği son peygamberdir. O, alemlere rahmet olarak gönderilmiştir. O’nun yaşadığı dönem Asr-ı Saadet çağı olarak kendinden sonraki döneme ışık tutmuştur. Sabrın, sadakatin ve kardeşliğin en güzel örneklerini bizzat hayatında yaşayarak insanlığa göstermiş ve öğretmiştir. Yoksulların, gariplerin, kimsesizlerin korunması ve gözetilmesi gerektiğini insanlık ondan öğrenmiştir. Diri diri toprağa gömülen kız çocuklarının hüznü, O’na gelen vahiyle son bulmuş ve kız çocukları babalar için utanç olmaktan çıkıp, cennet müjdesi olmuştur.

Peygamber Efendimizin doğduğu gece birçok olağan üstü olay vuku bulmuştur. Bu olaylar O’nun son müjdeci olduğunu gösteren ve dünyanın insanların en hayırlısı ile şereflendiğinin göstergesi olmuştur. O, kendi kavmi içinde El-Emin olarak tanınmıştır. Yalan söylememiş, emanete ihanet etmemiş, yoksulları, yetimleri ve garipleri koruyup gözetmiştir. Onun hayatından çıkaracağımız dersler ve çok güzel örnekler mevcuttur. Ümmetinden olmakla şeref duyduğumuz Peygamber Efendimizin hayatından örnekleri de hayatımıza yansıtarak yaşamalıyız. O’na layık ümmet olmayı Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz.

Bu vesile ile; Peygamber Efendimizin doğum günü olan Mevlid Kandilini tebrik ediyor, Erzurumlu hemşehrilerime, Aziz milletimize ve tüm Müslümanlar için hayırlara ve kardeşliğe vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Editör

Son Güncelleme: 10.01.2014 16:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.