Aksakallı Paşa’nın kardeş acısı

Cenaze namazına binlerce Erzurumlu katıldı

admin
admin
13 Ocak 2018 Cumartesi 16:26
Aksakallı Paşa’nın kardeş acısı

İstanbul'da geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'nın kardeşi Sezai Aksakallı, son yolculuğuna uğurlandı.

Alınan bilgiye göre İstanbul'da ablasını ziyaret eden Sezai Aksakallı (53) geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.

Cenazesi Yenibosna'daki adli tıp morguna kaldırılan Aksakallı'nın cenazesi memleketi Erzurum'a getirildi.

Yakutiye Kent Meydanı'ndaki Lalapaşa Camisi'ne getirilen Aksakallı için, öğlen namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi.

Törene, Sezai Aksakallı'nın abisi Korgeneral Zekai Aksakallı, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Uğur Tarçın, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Muammer Yaylalı, bürokratlar, belediye başkanları, STK temsilcileri, eşi Tuba Aksakallı çocukları Alparslan Aksakallı, Berat Aksakallı, Ali Aksakallı, Burak Aksakalllı, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Sezai Aksakallı'nın naaşı, kılınan cenaze namazı sonrası Korgeneral Zekai Aksakallı ve törene katılanlarca bir süre omuzlarda taşınıp cenaze nakil aracına kondu.

Sezai Aksakallı'nın cenazesi daha sonra götürüldüğü Aziziye ilçesindeki Rizekent köyünde bulunan aile mezarlığında toprağa verildi.

Defin işlemleri sonrası Zekai Aksakallı, belediye tarafından kurulan çadırda taziyeleri kabul etti.

Editör

Son Güncelleme: 14.01.2018 16:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.