ADLİYECİLER SENDİKA ŞUBESİNE KAVUŞUYOR

Kamu Sen’e bağlı Türk Büro Sen'e üye olan Erzurum il merkezi ve ilçelerde görev yapan adliye personeli kendi sendika şubelerini kurmak için kolları sıvadılar.

06 Şubat 2014 Perşembe 12:39
ADLİYECİLER SENDİKA ŞUBESİNE KAVUŞUYOR
Türk Büro sen Tüzüğü gereği 400 üyeyi bulması halinde şube kurabilmesi gereken kurumlar içerisinde bulunan adliye personelleri, 413 üye yaptılar.

Önceki dönem Türk Büro Sen Erzurum Şube Başkan Yardımcılığı yapan ve seçimlerde başkanlığa aday olan Mucip Yazıcı, "Seçimleri kaybettik. Tüzük gereği seçim sonrası üye yapmaya başladık. Erzurum Merkez Adliye, İlçe Adliyeleri, Bölge İdare Mahkemesi, İstinaf Mahkemesi ve Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğünde görev yapan personel arkadaşlarımızla konuştuk, şu anda 413 üye yaptık. 15 şubat sonrası bu sayı 460 olacaktır. Çünkü yine kanun ve yasa gereği istifa süresi 30 gündür. Diğer sendikalardan istifa eden personel üyelik formları 15 şubat ta kayıt yapılacaktır" dedi.

Türk Büro Sen Erzurum Adliyesi İş yeri Baştemsilcisi Erkan Sancak, İşyeri Temsilcisi Mehmet Kasapoğlu ve Mucip Yazıcı, 413 yaptıklarını belirterek 2 Nolu Adliye Şubesini kurmak için Türk Büro Sen Erzurum Şubesine yazdıkları şube kurma yazısını getirerek, Başkan Gani Harmandar'a teslim ettiler. Türk Büro Sen Genel Merkezinin de onay vermesi sonrası 6 ay içerisinde adliye personeli kendi sendika şubesini kuracak.

Türk Büro Sen Adliye İşyeri Baştemsilcisi Erkan Sancak, "Bugün 413 üyemiz mevcut. 15 şubat sonrası bu sayı 460 olacaktır. Adalet Bakanlığına bağlı Erzurum merkez ve ilçelerinde 506 personel vardır. Genel merkezin Şube kurma onayı sonrası 6 ay içerisinde seçim yapılacaktır. Seçime kurucu üyeler Mucip Yazıcı, Erkan Sancak, Mehmet Kasapoğlu, Coşkun Candan, Adem Polat, Adem Güven Sevniç ve Cüneyt Kicır, genel merkezin onayı sonrası en kısa zamanda seçime götürerek Adliye şubesini kuracağız. 6 aylık süreyi ilk haftalarda kullanarak vakit kaybetmeden şubemizi açmayı planlıyoruz." dedi.

Türk Büro Sen Erzurum Şube Başkanı Gani Harmandar ise, "Şube kurma yazısını aldı. Genel Merkez ile görüşüp bir an önce 2 Nolu Adliye şubesini açacağız adliye personeline hayırlı olsun." dedi.

Türk Büro Sen 2 Nolu Adliye Şubesi Kurucu üyesi Mucip Yazıcı, "Çıktığımız bu yolda bizlere destek veren, bizleri yalnız bırakmayan il merkezinde ve ilçelerde görev yapan adliye personeline meslektaşlarıma teveccühlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Amacımız adliye çalışanlarını bir çatı altında toplamak ve sorunlarımızı bir elden yetkili mercilere duyurmaktır." diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 06.02.2014 12:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.