90 günde bitecek!

Karadayı blokları ve eski Araştırma Hastanesi sökümünde tüm hazırlıklar tamam…

admin
admin
17 Eylül 2019 Salı 07:31
90 günde bitecek!

Her iki arsa da adeta yüzük kaşı gibi… Şimdi herkes aynı sorunun cevabını merak ediyor: İlgili kurumlar bu arsalar üzerinde nasıl bir tasarrufta bulunacak?

İhaleyi Çatlıoğlu aldı

Yıllardan beri Erzurum’da adeta bir ucube gibi duran ve hiçbir şekilde kullanılmayan Atatürk Üniversitesi eski Araştırma Hastanesi için son söz söylendi ve yıkım için start verildi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından söküm ihalesi yapılan on binlerce metrekarelik kapalı alana sahip hastane binasının sökümünü Erzurum firması olan Çatlıoğlu yapacak. Normal şartlarda binanın sökümü için ilgili firma yüksek miktarlarda para ödemesi gerekirken, binanın yıllardan beri kaderine terkedilmesi ve bunun sonucu olarak da para edebilecek her aksamının talan edilmesi yüzünden söküm firması açısından hiçbir cazibesi kalmadı.

550 bin lira ödeyecek

Aynı günlerde bir başka söküm işi de yine şehrin kanayan yaralarından biri olan Karadayı Konutları’nda yapılacak. Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan söküm ihalesini, hastanede olduğu gibi Çatlıoğlu firması aldı. Belediye ile firma arasında yapılan anlaşma gereği söz konusu konutlar 90 gün içinde tamamen sökülecek ve bu işten ötürü ilgili firma Büyükşehir Belediyesi’ne 550 bin lira ödeme yapacak. Her iki binanın sökülüp arsa haline getirilmesinden sonra önümüzdeki günlerde arsaların üzerinde ne yapılacağına dair ilgili birimler tarafından bir karar verilecek. - Palandöken

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.