14 GÜNDE İKİ İŞÇİ ÖLDÜ, AMA TEDAŞ'TAN ÇIT ÇIKMIYOR

TEDAŞ'ta taşeron çalışan iki işçi elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi.

20 Ağustos 2013 Salı 14:11
14 GÜNDE İKİ İŞÇİ ÖLDÜ, AMA TEDAŞ'TAN ÇIT ÇIKMIYOR
TEDAŞ'ta 14 gün içinde iki işçi iş kazası sonucu öldü. DOĞUTÜRK'ün gündeme taşıdığı kazalar Erzurum gündemine oturdu. Aziziye ilçesine bağlı Söğütlü Mahallesi'nde ikamet eden 36 yaşındaki Taner Aydın ardında 3 yetim ve bir eş bırakarak gitti. Tortum'da 31 yaşındaki Haşim Yılmaz arkasında bir nişanlı genç kız biraktı  TEDAŞ'In yaşanan bu olaylar karşısında sessiz kalması tepkilere neden oluyor.
36 YAŞINDA ÜÇ ÇOCUK BABASI TANER AYDIN KADİR GECESİ ÖLDÜ
Erzurum’da elektrik arızasını gidermek için elektrik direğine çıkan TEDAŞ işçisi, akıma kapılarak hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, TEDAŞ’ta gece vardiyasında çalışan 36 yaşındaki Taner Aydın, gelen arıza ihbarı üzerine harekete geçti. Arızanın olduğu köy, Çamlıca köyüydü. Taner Aydın’ın çocukluğu da bu köyde geçtiği için ayrı bir sevgisi ve ilgisi vardı. Aziziye ilçesinde bulunan Çamlıca köyüne giden Taner Aydın ve ekip arkadaşı Serdar Günday, arızanın bulunduğunu tahmin ettikleri direğe çıkmaya karar verdi. Taner Aydın direğe çıkarken, Serdar Günday ise iş güvenliğini sağlamak için çalışma alanında güvenlik önlemlerini almaya başladı. Direğe arızanın olup olmadığını gözle kontrol etmek için çıkan Taner Aydın, yüksek gerilim hattının geçtiği kablolardaki kopukluk nedeniyle akıma kapıldı. Elektrik çarpmasıyla alev topuna dönen Taner Aydın’ın bedeni, yaklaşık 15 metre yükseklikten zemine düştü. Olay yerine 112 sağlık ekipleri ile polis ekipleri çağırıldı. Sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalede ağır yaralı olduğu belirlenen Taner Aydın, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Savcılığın soruşturma için otopsi istemesine tepki gösteren acılı ailesi, otopsinin yapılmasına izin vermek istemedi.

“ALEV TOPUNA DÖNDÜ”
Yapılan görüşmeler sonucu Taner Aydın’ın otopsisi yapıldı. Elektrik çarpması sonucu hayatını kaybeden Taner Aydın, gözyaşları arasında toprağa verildi. Genç TEDAŞ işçisinden geriye, 1, 3 ve 5 yaşlarında 3 çocuğu kaldı. Arkadaşının ölümüne tanıklık eden diğer TEDAŞ işçisi Serdar Günay, “Gelen bir arıza ihbar sonrası arkadaşım Taner Aydın köye gittik. Hava oldukça karanlıktı. Elimdeki fenerle arızanın nerede olduğuna göz attığım sırada Taner de direğe çıktı. Birdenbire onu alevler içerisinde yere düşerken gördüm. Bir anda alev topuna döndü. Arıza için geldiğimiz Çamlıca köyü, Taner’in komşu köyüydü. Bu köyü çok sevdiğini, köylülerin sık sık arıza meydana gelmesi nedeniyle kendisini aradığını söyleyip yardıma gitmişti” dedi. Taner Aydın’ın yakınları ise, “Komşu köyün elektrikler arızasını giderip onları aydınlığa kavuşturayım derken kendi yuvasını karanlığa mahkum etti” diyerek gözyaşı döktü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Editör

Son Güncelleme: 20.08.2013 15:05
Anahtar Kelimeler:
ErzurumTEDAŞTaner Aydın
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ALİ RIZA TUY 2013-08-30 10:06:29

ateş düştügü yeri yakıyor demem şuki allah hakkı için resulullah hakkı için bu ölen canımız bizim bu feryada kulak verin yetkililer ekmegı için çoluk cocuk nafakası için ölenler allah katında şehittirler erzurum duyarlı vatandaşlar şehidimize sahip çıkalım boynu bükük cocuklar gözü yaşlı eşinin hakkı sorulsun biz bittik hergün aynı acıyı yaşamakla birazda vicdan muhasebesi yapmayanlar yansıki acı nedir ögrensinler cenabı rabbül alem hesap sorsun

Avatar
hatice aydin 2013-08-29 10:42:15

ben tanerin esiyim esimin dogup buyudugu koy o koy degil esim cok merhametliydi baskalarini dusundu 3 cocugunu boynu bukuk birakti beni gozu yasli birakti.peki bunun hesabini kim verecek?

Avatar
ALİ RIZA TUY 2013-08-21 09:52:52

rahmetli taner benim öz bacanagım kendisine allah tan rahmet diliyorum makamı cennet olsun çok acı bir durumdu annatılamaz yanlız ölen öldü evet ama yetkililere cagrım şu bugün benim bacanagım yarın ali öbügün memet neyse gidiyor hak soran yok onun cocukları yine sabah kalkınca baba diyerek saga sola koşuyor eşi piskolojikmen yok oldu demem şuki sahip çıkın durum sandıgınız kadar kolay deyil

Avatar
necip 2013-08-21 09:52:07

bu tedaş nasıl bir kuruluştur allah aşkına... 14 günde iki can ne demek. nasıl açıklama yapmazlar