Erzurum’un üç merkez ilçesinden birisi olan Yakutiye belediyesi, nam-ı diğer çekirdek Erzurum, barındırdığı nüfus bakımından yanılmıyorsam ülkemizdeki 40-50 ilden daha fazla nüfusa sahip bir ilçe. Sadece Erzurum’un değil, aynı zamanda bölgenin de merkezi konumunda. Tarih, ticaret, eğitim, sağlık, turizm kısacası her alanda her şey bu ilçede. Günlük yüz binlerce insanın mutlaka uğradığı mega bir ilçe. Birkaç yıl öncesine kadar bitmiş, batmış bir belediyeyken, bugün dev uygulama projeleriyle dikkat çeken bir belde.

Yüksek mimar Ali Korkut’un başkanlığındaki belediye, bir zamanlar borç yükü altında inim inim inlerken, bırakın iş yapmayı çalışanına maaş veremeyen bir durumdaydı. Bugün şehrin ilklerini yapan tabir caizse kabına sığmayan bir hal aldı. Şehirde tek bir meydan bile yokken, bir bibloyu andıran Yakutiye medresesinin çevresini açarak, şehrin ilk kent meydanı Yakutiye kent meydanını hayata geçirmeyi başardı. Şehrin merkezinde binlerce dönüm alanı gecekondulardan temizleyerek, kentsel dönüşüm alanında çığır açtı. Yine şehrin en popüler caddesi olan Cumhuriyet caddesine alternatif olacak Recep Akdağ bulvarını şehrin hizmetine sunmayı başardı.

Sert bakışlı başkan Korkut, direksiyonuna oturduğu belediyesinin borçlarını birer birer ödeyerek, bugün ülkemizdeki borçsuz ender belediyelerden birisi haline geldi. Sorumluluk alanındaki ilçesindeki gecekonduları ortadan kaldırarak, modern konutların inşasına imkan sağladı. Yerel müteahhitlerin şehrin imarına dahil olmalarına imkan sağladı. Haliyle de kent içerisinde para sirkülasyonuna doğrudan sebep oldu.

Özellikle tarihi eserlerin yoğun olarak bulunduğu şehrin doğu tarafındaki üç kümbetler projesi, görselleriyle insanı geleceğe dair heyecanlandıran projeler arasında. Aslında geciktiği konusunda tüm şehir halkı hemfikir. Fakat alanın büyüklüğü göz önüne alındığında böyle bir projenin de kısa sürede yapılamayacağı ortada. Başkan Korkut’un söylediğine göre, görev süresi sonunda Erzurum, üç kümbetler projesine kavuşacak. Projeyle Erzurum, yarım bir ada da tarihi soluyabilecek. Ve hepsinden önemlisi proje, turizm alanında şehre katma değer sağlayacak.

Proje diyorum ama uygulama projesi. Yani çalışmalar başladı ve tüm hızıyla devam ediyor. Kuvvetle muhtemel ki, 2019 Mart seçimlerinde, projenin görsellerini değil, bizzat kendisini görme imkanımız olacak. Bunu ben değil, Yakutiye’nin başkanı diyor. Başkan Korkut, yeniden aday olur mu bilemem ama kendinden sonra gelecek başkanlar için çıtayı çok yükseğe kaldırdı.

İşin özeti; seçilmiş bir başkan, Ali Korkut, şehri sadece yıkmıyor, geleceğin Erzurum’unu inşa ediyor. Kısacası; görüyorsunuz, anlatmaya gerek yok..!

***Bu gece idrak edeceğimiz Miraç kandilini tebrik ediyor, gittiğimiz bütün yolların iyi insanlara çıkmasını temenni ediyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.