Malumlarınız olduğu üzere Haziran ayı içerisinde Genel seçimler yapılacak. Heyecanı şimdiden çarşı pazarda hissedilmeye başladı. Tüm partiler, Haziran'da yapılacak olan seçimler için hazırlıklara başladı. Bir çok kişi Milletvekili olabilmek için harekete geçti. Önümüzdeki aylarda bu yarışta''Bende varım'' diyen çok sayıda isim ortaya çıkacak. Haliyle de seçim vaadlerinde de patlama yaşanacak. Tüm aday adaylarına şimdiden başarılar diliyorum.

Önceki yıllarda seçim vaadi olarak gündeme getirilen ve şehir halkı olarak heyecanlandığımız onlarca proje var.  Özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından kurulan hükümetler döneminde hayata geçirilen projelerin başında Erzurum sivil havalimanı, ikinci devlet üniversitesi olarak kurulan ETÜ, Türkiye'de eşi benzeri bulunmayan kış spor tesisleri ve 25. Dünya Üniversiteler kış oyunları organizasyonu, duble yollar, Teknokent, sağlık alanında devrim niteliğindeki iyileştirmeler, en üucra köylere kadar götürülen içme suyu ve altyapı yatırımları  ve bugün şehirde istihdam alanında lokomotif rolü üstlenen çağrı merkezleri lokasyonları gibi projeler hayata geçen en önemli vaadler arasında yer aldı.

Diğer yandan seçim arefelerinde gündeme getirilen ve uzunca bir sürede kamuoyunu heyecanlandıran projeler ise hayalden öteye gidemedi. Gündeme taşındığı zaman en çok heyecanlandıran projelerin başında kuşkusuz mikroçip fabrikası yatırımı yer aldı. Çünkü, projenin hayata geçmesinden sonra Erzurum, bilişim alanında bir marka haline gelecek ve beş yıl sonunda da beş bin kişiye istihdam sağlayacaktı. Fabrikanın tabelası bile asıldı ancak ileri gidilemedi. Yine hayalden öteye gidemeyen bir başka proje ise Erzurum Dünya Ticaret merkezi projesiydi. Olumlu hiçbir adım atılamadı ve seçim vaadinden öteye gidemedi. Erzurum'un ev sahipliğini yaptığı 25. Dünya Üniversiteler kış oyunlarının ardından aralarında Hilton otelinin de olduğu duyurulan altı tane otel yatırımı da söylendiğiyle kaldı.

Yine aynı dönemde MNG Holding tarafından 25'er katlı olarak planlanan rezidans yatırımları da açılan temellerle kaldı. Kış oyunlarına hizmete açılacağı söylenen Aziziye ve Mecidiye tabyalarında planlanan Harp müzesinde de ilerleme sağlanamadı. 2014 yılı içerisinde sadece yer tahsis işlemleri tamamlanabildi. Yine şehirde açılacağı duyurulan iki tane özel üniversitede dersbaşı halen daha yapılamadı. Bölgenin sağlık kentiyken Ortadoğunun sağlık merkezi olması için harekete geçilen ve maketleri hazırlanan, temelleri açılan sağlık kampüsünde de bir türlü ilerleme sağlanamadı. Ve daha neler neler...

Siyasi mekanizmalar tarafından gündeme taşınan seçim vaadlerinin zamanında hayata geçirilememesi neticesinde Erzurum, her yıl biraz daha küçülürken, yeni umudun adı Haziran'da yapılacak genel seçimler oldu. TÜİK tarafından önceki gün açıklanan adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçlarına göre Erzurum, yine göç veren iller arasında yer aldı. Görüntüye bakılırsa, vatandaş vaadlerin zamanında yerine getirilmemesi halinde göçmeye devam edecek.

Vekil adaylarının çok daha fazla gayret sarfetmeleri gerekecek. Çünkü, Erzurum tabir caizse bir proje mezarlığı haline gelmiş durumda. İstanbul'da, İzmir'de, Ankara'da insanların rahat edebilmesi için Erzurum'da insanların kalması gerekiyor. Aksi halde batı, doğunun yükünü her yıl biraz daha fazla çekmek zorunda kalacak.

İlgililerin bilgisine...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nihat Demir 2015-01-31 15:52:16

seçim dönemi geldiye herkes ülkeyi memleketi kurtarır artık. bugüne kadar nasıl kurtardıklarını gördük.:))))