Devlet kararlı: Bu şehirde ne kadar tefeci ve çeteci varsa hepsi tek tek yargıda hesap verecek Cumhuriyet Savcısı Melih Yıldırım ve Emniyet Müdürü Mehmet Aslan el ele verdi, şehri kuşatmaya çalışan tefeci ve çetecilere karşı hukuki süreci başlattı

Polis kılı kırk yararak ilerledi

Erzurum, uzun bir aradan sonra yeniden tefeci ve çetecilerle anılmaya başlandı. Özellikle iş insanlarını canından bezdiren hatta bazılarının intiharına yol açan bu tefeci ve çeteciler nihayet yargı duvarına tosladı. Erzurum emniyeti, geçti- ğimiz yıl gelen şikayet ve ihbarları değerlendir- meye alarak mahkeme kararıyla şehir genelinde tefecilik ve çetecilik yapan grupları yakın takibe aldı. Hiç kuşku yok ki bu tefeci ve çeteci grupların başında “Ağyürek Çetesi” gelmekteydi. Çünkü Ağyürek çetesi, son birkaç yıldan beri Erzurum’da adından sıkça söz ettirmekle beraber hemen her kirli ve pis işle anılıyordu.

Tefecilere aman verilmeyecek

Elbette ki Ağyürek’ler bu pis ve kirli işlerde yalnız değildi; tıpkı onlar gibi aynı yasadışı işleri yapan başka tefeci ve çeteciler de vardı. İşte bu durumu tespit eden Erzurum emniyeti, örgütlü suçlara bakan savcı Melih Yıldırım’ın yönetiminde top yekun bir hukuk mücadelesi başlattı. Kimsenin tefecilerden şikayetçi olmaması nedeniyle bi hayli ağır işleyen bu hukuki mücadele bir yıl öncesine kadar uzanıyor. Başta Ağyürek’ler olmak üzere suça bulaşmış ne kadar tefeci ve çeteci varsa hepsini yakın ve teknik takibe alan polis, sabırlı bir bekleyişten sonra yaraya neşter vurdu.

İş insanlarının kanını emiyorlar

Geçtiğimiz hafta, operasyonun ilk adımı olarak üçü Ağyürek’lerden olmak üzere dört tefeci tutuklandı. Ancak bu daha bir başlangıç… Zira, Erzurum genelinde tefeciliği neredeyse kendilerine göre yasal hale getiren onlarca kimse var. Aralarında kuyumcuların da olduğu bu grup, sanki de şehri esir almış durumdaydı. Bankaların kredi vermediği ne kadar zor duruma düşmüş iş insanı varsa mecburiyetten dolayı bu tefeci ve çetecilerin kapısını çalıyordu. Bu tefeciler ise, örneğin yüz bin lira borç verdiği bir kimseden bir yıl içinde bir milyon lira tahsilat yapıyordu. Şehrin maşeri vicdanını kanatan tefeci ve çeteciler, bu operasyonla kimsenin devletten daha güçlü olmayacağını gördü.

Yücelik masal anlatıp dururken, şehrin ekonomisi dibe vurdu!

Erzurum ekonomisi son yıllarda birçok sebepten ötürü adeta dibe vurmuş durumda. Ticaret Odası’nın bir kez bile olsa görmediği ve görmek istemediği, hatta Oda Başkanı Yücelik’in sıkıntı içindeki esnafa sırtını döndüğü bu gerçekten ötürü, şehrin iş insanları, bankalardan ret cevabı alınca, mantar gibi türeyen tefecilerin kapısını çaldı. Adı bilinen ve bilinmeyen onlarca Kürt orijinli tefeci (ki, bunların içlerinde kendisini iktidara yakın gösterenler var) adeta şehrin ekonomisine ipotek koydu!

Erzurum’u çobansız köy zannettiler!

Ödeme güçlüğüne düşen iş insanlarını (ne yazık ki bankalardan aldıkları istihbarat sayesinde) bu- lan çeteci tefeciler, bin lira verdikleri borcu yüz bin lira olarak tahsil etmek için her yolu denedi- ler. Yeri geldi insanları dağa kaldırdılar, yeri geldi esir alıp işkence ettiler. Devletin FETÖ ile mücadelesini fırsat bilen bu suç şebekeleri zannettiler ki bu düzen hep böyle devam edecek. Ne zaman ki polisi enselerinde gördüler işte o vakit bu şehrin çobansız bir köy olmadığını anladılar. Devlet bu kez çok kararlı: Erzurum genelinde kim olursa olsun bu ve benzer suça bulaşmışsa öyle ya da böyle yargı önünde hesap verecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.