O halde ne duruyoruz; niçin bekliyoruz; haydi!

Erzurum, Doğu Anadolu denildiği zaman insanların aklına ilk gelen kar, kış, kayak ve doğa sporlarıdır! Erzurum’daki dağlar, doğa dünyanın dikkatini çekebilecek güzellikte, insanı düşüncesi bile cezp ediyor. Ne yazık ki spor kanallarında görünmüyor, kendisini gösteremiyor, utangaç, yalnız, öksüz, kimsesiz! Kimsesizlikten ilk kastım; kalabalıklar, amatör, profesyonel spor meraklıları çok hatta çok az sayıda!

Erzurum, Kars, Sarıkamış, Erzincan muhteşem kar ve kar sporları yapmak için doğal bir zenginliğe sahip şehirlerimiz. 22 Aralık 2018 tarihinde Kars’ta Sarıkamış Turizm Master Planı ve Fizibilitesi Projesi’nin Tanıtım Toplantısı düzenlendi. Amaç özetle doğal kar sporlarının pazarlanması ile bölgeye turist çekebilmek, buradan açıkçası para kazanabilmek. Düz ve yapılabilecek bir mantığa sahip.

Bir bölgenin para kazanabilmesinin ve kârlılığının getirisi önce yöre halkının, şehirlerimizin ve ülkemizin kazanması demektir.

Kim ne yapabilir; sorusunu köşe yazarları, medya, gazeteciler, basın, otelciler, lokantacılar, belediyeler olarak her şahıs ve kurum cevaplandırmalıdır.

Her yer kalabalıklarla güzeldir. Kalabalıklar bir yere hayat verirler, ilgi uyandırırlar. Hele internete düşen kalabalıklar, tesisler ve ana malzeme “kar”, dağlar, doğa bütün dünyanın merakını uyandırır! İnsanları o zaman bu şehirlere getirebiliriz!

Kar, kar sporları veya diğer sporları spor kanallarından izliyorum. İnsanlar televizyonlardan, internetten kayılabilecek, tırmanılabilecek, sörf, kano, dağ paraşütü, rafting doğa yürüyüşü, doğada yaşama yarışmaları, dağ bisikleti, bisiklet yarışmaları yapabilecek uygun bölgeler arıyorlar, buluyorlar ve gidip hayallerini gerçekleştirip, yarışıyorlar, tanışıyorlar, kendileriyle barışıp, bütünleşiyorlar.

Ben üç gün üst üste spor yapmadığımda; bu programları seyrediyor ve kendimi tutamıyorum, illa bir yerlerde bir doğa yürüyüşü yapıyorum, yada bir küçük zirve bulup tırmanıyorum. Herkese her zaman tavsiye ettim, hala daha yönlendirmeye çalışıyorum.

İlk şart kimse gelmiyorsa tek yapmak, ikinci düşman ertelemek hissi! Taviz asla yok!

Kalabalık görüntülü, temizlik ve güvenliğin ön plana alındığı dağlarımızı kendimiz bir görebilsek; bütün dünyaya da göstermemiz çok zaman almayacaktır.

Onun için kahvelerde, cami önlerinde, evde bomboş oturmaktansa hemen bulabildiğimiz bir arkadaşımız, dostumuzu alıp yollara, dağlara, doğaya gidebilmeliyiz, kendimiz için, sağlığımız için, sevdiklerimiz için doğaya, dağlara, yürüyüşlere katılmalıyız. Sporlar, yürüyüşler insanları hastanelerden uzak tutacak harika işlerdir. Gördüklerimizi sosyal medyada paylaşmalıyız, yediklerimizi değil! Birileri illa görür, bir bakarsınız bugün beğenir, yarın çıkar gelir! Yanında da illa ki birkaç kişi ile gelir!

Devlet ve belediyeler organizasyonlar, ödüllü yarışmalar düzenleyebilirler. Yabancı, yerli yarışmacıları başta kayak, dağ bisikleti, bisiklet, rafting, doğada kalma yarışmaları, dağ, zirve tırmanış ve yürüyüşleri için davet ederek düzenleyebilirler.

Bir tek şekilde başarı yakalanamaz; oturarak, koltuklarda fikir üreterek!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.