Fen Lisesinin Kuruluş kararının alınmasının üzerinden 25 yıl geçti.  1989 Yılında Milli Eğitim Bakanlığı aldığı karar gereği ülke genelinde 7 fen lisesi kurulmasını onaylamış  bunlardan birisi de "Erzurum Fen Lisesi" olmuştur.
Okulun açılabilmesi için bina arayışına girilmiş sonunda "Atatürk Yapı Sanat  Enstitüsünün" eğitim yaptığı "Kongre Binası" uygun görülmüş,  kurucu müdürlüğüne "Fikret Umudum" getirilmişti.
Fen lisesine alınacak öğretmenler Temmuz ayı içinde imtihan için Ankara'ya çağrılmış ,  bilim sınavı ve sözlü mülakatlarda başarılı olanlar  Ağustos ayı içinde   "Ankara Fen Lisesine" çağrılmış kısasa süreli bir kurstan sonra okullarına gönderilmişlerdi.
15 Eylülde okullar açılmış ancak Kongre binasında 4 sınıf ile bir belletici odası payımıza düşmüştü.  Okul yatılıydı ve bir çok ilden toplam 96 öğrenci gelmişti.Hiç birinin kalacak yeri yoktu. Velilerbu konuda okul müdürüne sorular soruyor müdür sorulara cevap bulmakta zorlanıyordu.  İlk günlerde "Ömer Batman ve  Birol Turgut" çok çalışarak Dumlu'daki askeri depodan ve Erzurum Lisesinden ödünç yatak, somya ve battaniye  getirerek öğrencilerin kalacakları yatakhaneleri oluşturdular.  Okulda  ilk nöbetçi öğretmen, ilk ders anlatan,  öğrencileri ilk yemekhaneye götürende ben olmuştum. "Durmuş Üstün"  hoca belletici olmuş ve kız öğrenciler lojmandaki bir daireye,  erkek öğrencilerde  ikinci kattaki büyük salona yerleştirmiştik.
Zorda olsa bir hafta içinde okul düzene girmiş,  öğretmen arkadaşlar birer ikişer gelerek göreve başlamışlardı.  Pansiyon binası yapılmaya başlamış ancak yetişmediği için öğrenciler sıralar halinde günde üç öğün  "Atatürk Endüstri Meslek lisesinin" yemekhanesine götürülerek  yemek yemeleri sağlanmış,  bu durum 4 ay sürmüştü.
Öğrenciler bir biriyle kardeş olmuş,  öğretmen ve idareciler omuz omuza vererek çocuklara amca, dayı , arkadaş, sırdaş olmuşlardı.  Öyle bir hava oluşmuştu ki  "okul adeta bir hayat alanı haline gelmişti".  Başarıda bundan kaynaklanmıştı. Yıl çabuk bitmiş 2.  yıla başlanmış, öğrenci sayısı 190'a ulaşmıştı. Sınıf sayısı artarken Müdürlüğe  "Köksal Selçuk" atanmış yeni öğretmen arkadaşlarla okul kadrosu zenginleşmişti.
1991-1992 öğretim yılına gelindiğinde öğrenci sayısı 275'lere ulaşmıştı.  Artık pansiyon tam doluydu.  Kongre Binası  Fen Lisesine kalmıştı.  Öğretmenler gece gündüz okulu terk etmiyor, sohbet- muhabbet iftihar edilecek seviyede giderken öğrencilerde üniversite sınavlarına hazırlanıyor ve öğretmenlerin kontrolü altında çalışıyorlardı.  Dershaneye giden öğrenci yoktu.  Tüm başarı Fen Lisesi öğretmenlerine  aitti.  
1992 yılında girilen sınavda okul başarılı olmuş %92 öğrencisi üniversitelerin çok iyi fakültelerine yerleşmiş kazanamayanlar tercih etmedikleri için dışarıda kalmışlardı. Yine bu yıllarda Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik derslerinde ikmale kalıp  ikmalde sınıf geçemeyenler tasdikname alıp başka liselere gidiyorlardı.
Bu başarıdan dolayı  1993 yılında Ankara'da yapılan Liseler arası olimpiyat seçmelerine bir otobüs öğrenciyi Şahset Öztekin, ben ve Nesimi Aktaş hocamız götürmüştük. Fizik, Kimya , Biyoloji ve Matematik dallarında 7000 lise içinde ilk yirmi beşe girmiştik.  O yıl bu başarıdan dolayı ÖSYM okula nakdi yardımda bulunmuş ve laboratuarlara malzeme  almıştık. İkinci mezunlarımızı 1992-1993 yılında verirken başarımız % 94 olmuş  gerçekten büyük bir başarıya , idarecisi, öğretmeni ve öğrencisi  beraber imza atmıştık
Fen Lisesi binası yapılmaya başlanmış  biteceği günleri beklerken okulumuz proje yarışmalarında başarılara imza   atmaya devam etmişti.  Fizik dalında alınan başarılar yanında Fizik Olimpiyatları için yapılan seçmelerde iki öğrencimiz farklı yıllarda ilk 20'ye girerek Antalya kamplarına katılmış ve okulumuzu başarıyla temsil etmişlerdi.
Yeni bina tamamlanmış  okul 1997-1998 öğretim yılında taşınmış modern laboratuarlarda deneysel ve teorik çalışmalar hızlanmıştı. Öğrenciler başarıdan başarıya koşuyorlardı. İdarecisi, öğretmeni , memuru ve kantincisi tek yürek , tek vücut olmuşlardı.  Yeni gelen öğretmenler , emekli olan öğretmenler, belleticiler okulu mesken tutmuş  tüm şehre örnek olmuşlardı.
Öğretmenler günü kutlamaları, Ramazanda  ekseri öğrencinin katılımıyla kılınan teravih namazları okula ayrı bir renk katıyordu.  2000'den fazla mezun veren, yüzlerce doktor, mühendis, işletmeci, öğretmen , akademisyen çıkaran okulun öğrencilerinin hepsi üniversiteyi bitirmiş ve şu anda ülkemize hizmet etmektedirler. Bütün bu başarılarda, müdürlerimiz; Fikret Umudum, Köksal Selçuk, Birol Turgut, Yılmaz Oğuzhan,  Semih Kır , Yavuz Kali, öğretmenlerimiz  Abdurrahman Zeynal , Ahmet Er, Şahset Öztekin, Yavuz Turalıoğlu, Eyüp Ergün, Necmettin Taşçı, Cemil  Kırkkeseli, Mehmet Öztürk, Birol Ülke , İbrahim Altınbaş,  Recai Orhon, Alim Öztürk, Selami Keleş,  Mehmet Ali,  Abdurrahim Demir,  Yücel Şenol, Fikret Polat, Şakir Olpak, Ziya Özdemir, Emre Atalay, Yalçın Özemen,  Murat Kömeç,  İsrafil Şakar,  Cevat Aykut, Atasever Keleş, Nesimi Aktaş, Mustafa Eken,  Ebubekir Gündoğdu,  Muammer Akyürek,  Fahrettin Akıncıoğlu, Selami Maranbaba, Şenol Kaya ve ismini sayamadığım  arkadaşlarımızın  gayretli çalışmaları ile olmuştur.  
Şu anda 25 yıllık mazisi bulunan  Erzurum İbrahim Hakkı Fen Lisesinde  çalışmakta olan tüm meslektaşlarımı böyle güzel bir okulda çalıştıkları için  tebrik ediyorum.Bu okulda eğitim gören yavrularımıza  da bu okulun kıymetini bilip okulun imkanlarından  ve öğretmenlerinden en iyi şekilde  istifadeyle istedikleri hedefe  ulaşmalarını temenni ediyorum. Kendimi bu okulda çalıştığım için şanslı hissediyorum ve büyük bir aşk ve şevkle çalıştığımı ifade etmek istiyorum. Sonuç olarak emeğimizin karşılığını  başarıyla alabilmenin  mutluluğu içerisindeyim.
Son olarak aramızdan ayrılan Nesini Aktaş ve Atasever Keleş arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet dilerken sağ olan arkadaşlarımıza sağlıklı başarılı ve huzurlu bir ömür dilerim.
Seninle olmak, sende yaşamak gerçekten güzeldi. Teşekkürler EFL...
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Osman Evliyaoğlu 2022-05-05 20:11:15

Çok kıymetli Hocam,
Çocuklarıma kaynak gösterebileceğim muhteşem bir yazı olmuş. 1989 yılında ilk açıldığında 10 numaralı öğrencisi olduğum okulun tarihini anlatan, değerli bir belgesel niteliğinde bir yazı. Benim de aklıma ilk yatakhanemiz olan Kongre binasındaki fizik laboratuvarı geldi ve sizin fizik dersinde elektrik akımının, mağnetik alanın ve mağnetik kuvvetin yönünü göstermek için sağ el kuralını öğretme perfmansınızı hatırladım ve çok mutlu oldum. Allah sağlık ve afiyet versin. Emeğinize sağlık.

Avatar
Ali Korkmaz 2022-02-06 01:49:43

Hocam selamlar, 1998 yılı mezunuyum. Okulun yeni kampüse taşınması bizim zamanınıma denk gelmişti. Geriye dönüp baktığımda, karşılaştığımız fiziksel olumsuzlukların hiçbirini hatırlamıyorum. Sanırım, zaman gereksiz olumsuzlukları silip atıyor

Avatar
Ali Korkmaz 2022-02-06 01:49:20

Hocam selamlar, 1998 yılı mezunuyum. Okulun yeni kampüse taşınması bizim zamanınıma denk gelmişti. Geriye dönüp baktığımda, karşılaştığımız fiziksel olumsuzlukların hiçbirini hatırlamıyorum. Sanırım, zaman gereksiz olumsuzlukları silip atıyor. Ve aynı zaman, siz değerli hocalarımızın, bize işi doğru yapmayı değil, doğru işin peşinden koşmayı ve yöntemini nasıl da güzel öğrettiğinizi de kanıtlar nitelikte ilerliyor.

Avatar
Yavuz Kali 2015-02-25 22:05:00

Değerli hocam güzel yazınız için teşekkür ederim.Evet bu okulda çalışmak bir ayrıcalıktır.Binaları güzelleştiren içindekilerdir.İçindeki öğrencilerimiz pırlanta oldumu bizlere de bu pırlantaları süslemek düşer.Bu okulda çalışmış veya bu okula yardımları dokunan herkesten ALLAH razı olsun.Şunuda unutmamak lazım Ahmet ER Beyi evet olmasa idi şuan okulumuzun bahçesi olmayacaktı ve güneşi göremeyecektik.Selam ve saygılarımla

Avatar
murat keçecioğlu 2014-09-19 01:38:19

değerli yazınız için sağolun.ellerinize sağlık hocam.başarılı bir okulun temel sebebi siz fedakar hocalarımızsınız.hepinizden allah razı olsun.fedakarlık olmadan olmazdı.

Avatar
Abdurrahman Zeynal @Fevzi Budak 2014-09-18 12:15:29

evet gerek okulun ilk açılışında gerek fen lisesi öğretmenlerine lojman tahsisinde ve gerekse okulun yeri ve binasının yapılmasında gösterdiğiniz gayret ve yakın ilgiye de çok teşekkür ediyorum. evet eğer fen lisesi var ise o günkü idarenin gayret ve emeği vardır. sağ olun.

Avatar
Fevzi Budak 2014-09-18 10:20:09

Türkiye'nin en büyük kampusuna sahip Erzurum Fen lisesi binalarının proğrama alınarak yapılması ve İbrahim Hakkı Fen Lisesi adının verimesi benim müdürlük dönemimde Erzutum İli'ne yaptığım en güzel hizmetlerden biri.Ayrıca okul yine benim dönemimde açıldı.Güzel yazınıza ilàve bir hatırlatma yapmak istedim.Sevgilerimle.