Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti Genel Başkanlığı’nı bırakması ile birlikte gözler AK Parti’nin yeni genel başkanı, hatta başbakan kim olacak sorularını gündeme getirmişti.
Sonuçta herkesin favori gösterdiği Binali Yıldırım, hem AK Parti’nin Genel Başkanı, hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı oldu…
Kendisi İzmir Milletvekili ama, doğunun bağrından çıkmış bir isim, yanı Erzincanlı, Doğulu bir hemşehrimiz..
Oturduğu Başbakanlık koltuğunda ve çıktığı ulvi yolculukta başarılar diliyoruz. Hemşehrimiz Binali Yıldırım’a ülkemiz adına…
Evet!...AK Parti’de kısa sürede yaşanan bu gelişmelerin ardından 22 Mayıs’ta Genel Başkanlık koltuğunu devralan Binali Yıldırım’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hükümet kurma yetkisi verildi.
İşte bu ortamda yeni bakanlar kim olacak. Hangi bakan gidecek, yerine kim gelecek tartışmaları yaşanırken, meraklı gözler de Türkiye Cumhuriyeti’nin çiçeği burnunda Başbakanı Binali Yıldırım’ın listesine çevrildi.
Tabi!... Yeni bakanlar listesinde, yani kabine de büyük sürprizler oldu.
Ama kuşkusuz bizi sevindiren gelişmelerin yaşanması ile adeta dün bayram ettik.
Birincisi, Başbakan Binali Yıldırım’dan boşalan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı kim olacak? Sorusunu gündeme getirmişti.
Herkes bir şeyler konuşuyor, hatta yorumlar bile yapılıyordu, bazı isimler üzerinde…
Erzurum’da bir çok STK, hemşehrimiz Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı’yı o bakanlık koltuğunda görmek istediğini açık bir dille ifade ederek, ortak açıklama yapmıştı.
Bizde Mustafa Hoca’nın Bakan olmasını gönülden arzu ediyorduk, ama bir ismin favori olduğunu da taaa; günler öncesinde tahmin etmiştik.
Pusula Gazetesi Genel Yönetmeni Salih Tekin’e; ‘Salih bey, göreceksin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kars Milletvekili Ahmet Arslan’a verilecek” dediğimde; Salih bey, “Evet doğru söylüyorsun, olabilir” demişti.
Evet!...Başbakan Binali beyin ekibinde yer alan Arslan, kabinenin yeni bakanı oldu. Hayırlı uğurlu olsun. Ha Erzurum, ha Karslı hiç fark etmez…
Hızlı Tren Kars’a gelecekse, bunun yolu da zaten Erzurum’dan geçiyor.
Evet!...Erzurum’dan bir isme bakanlık verileceğini tahmin ediyordum, örneğin Zehra Taşkesenlioğlu’na, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın verileceğini tahmin ediyordum.
Hatta, sağlıkta devrim yapan ve Türkiye’ye çağ atlatan Prof. Dr. Recep Akdağ’ın da yeniden Sağlık Bakanı olmasını çok istiyordum, bir Erzurumlu olarak…
Çünkü Recep beyin temellerini attığı Sağlık Kampüsü’nü bir an önce tamamlayıp bitirmesi gerekirdi.
Bunun için mutlaka Recep Akdağ bakan olmalıydı.
…Ve sonunda beklenen oldu ‘Efsane’ geri döndü.
Sağlıkta çığır açan Sağlık’ın efsane ismi yeniden kabine de kendisine yer bulmayı başardı.
1215 gün sonra yeniden döndüğü  Bakanlık koltuğunda yeni icraatlara imza atacak Prof. Dr. Recep Akdağ…
Sağlıkta dönüşüm  başlatan, hastanelerdeki eczane kuyruklarına, bıçak parasına son veren, her köşe ve bucağa sağlık merkezleri kuran, aile hekimlikleri açan, illere ve ilçelere modern Bölge Eğitim ve  Araştırma Hastaneleri ile Devlet Hastaneleri inşa eden ‘Adam’ yeniden mesaiye başlıyor.
Kolay gele…
Evet!... Prof. Dr. Recep Akdağ’ın Bakanlığı bıraktığı günden beri adeta eski köhne haline dönen Sağlığa Bakan Akdağ, yeniden neşter vuracak.
Sağlıkta Türkiye’nin gerçekten ihtiyacı vardı Prof. Dr. Recep Akdağ’a…
Sonunda çiçeği burnunda Başbakan Binali Yıldırım, fark etti ve Recep beyi yeniden Sağlık Bakanlığı koltuğuna oturttu.
Sizin de işiniz rast gelsin Prof. Dr. Recep Akdağ…
 Evet!...Yeni kabinede  yer alan isimlerden biride İç İşleri Bakanlığı ile özdeşleşen Dadaş Efkan Ala oldu.
Bursa Milletvekili olan Erzurumlu Efkan Ala, sürprize izin vermedi ve İç İşleri Bakanlığı koltuğunu korumayı başardı.
Hemşehrimiz olan Efkan Ala da, İç İşleri Bakanlığı koltuğunda daha başarılı icraatlara imza atmak için çalışmaya devam edecek.
Size de Allah kolaylık göstersin Sayın Efkan Ala…
Atalarımız ne demiş: ‘Ekmeği ekmekçiye ver bir ekmekte üste ver.’
Evet!...Başbakan Binali Yıldırım da ekmeyi ekmekçilere verdi.
Yeni hükümet ve Bakanlar kurulu ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun.
Başarılar sayın Bakanlar…
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.