Fatih Yeşilyurt’un istifası ile boşalan AK Parti İl başkanlığı koltuğuna oturacak kişinin belirlenmesi için ilk adım atıldı ve Genel merkezden bir görevli dün Erzurum’a gelerek temayül çalışmalarına başladı.
AK Parti Teşkilatlardan sorumlu Başkan Yardımcısı eski milletvekili Mehmet Yüksektepe, dün sabah özel kalem görevlileriyle geldiği Erzurum’da il basında karargah kurdu. Son derece prensipli olduğu gözlenen ve basın mensuplarına görüşmeler ile ilgili bilgi vermeyen Yüksektepe, ‘’Burada çok önemli bir görev ifa ediyoruz. Beyanat verecek, fotoğraf çektirecek bir dakikam bile yok’’ dedi, fotoğraf çekimi ve beyanat taleplerini reddetti. ‘’Mitili attığı’’ il başkanının odasında başta Büyükşehir ve ilçe belediyeleri olmak üzere başkanlarla teke tek görüşmelerde bulunan Mehmet Yüksektepe, burada en fazla 10’ar dakika ayırdığı ve sohbet ettiği başkanlara, hangi isimleri il başkanı olarak görmek istediklerini sordu, onlardan en az 3 ismi yazılı olarak yazmalarını istedi. Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, atanacak olan il başkanına şimdiden hayırlı olması dileğinde bulunurken önerdikleri  isimler konusunda renk vermediler.  İl başkanlığına aday olanların ve onların yakınlarının akınına uğrayan il binasında belediye başkanlarından sonra Yüksektepe bu defa adayları tek tek odaya çağırdı. Daha önce hazırlanan adaylık başvuru formları ile Yüksektepe’nin huzuruna çıkan adaylara burada da ‘’Siz il başkanı olmazsanız eğer kimi görmek istersiniz?’’ sorusunu yöneltti ve onlardan da 3’er isim istedi.
YEŞİLYURT DA GÖRÜŞTÜ
Bu arada, Mehmet Yüsektepe dün ayrıca istifa ettikten sonra ilk defa parti binasına gelen eski İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ile de özel bir görüşme yaptı. Yüksektepe-Yeşilyurt görüşmesi 15 dakika sürdü. Yeşilyurt’a içerideki görüşme ile ilgili sorular sordum ama kaçamak cevaplar verdi. ‘’Yüksektepe’ye herhangi bir isim önerdiniz mi?’’ soruma ‘’hiçbir isim belirtmedim. Herhangi bir ismi söylemem de benim açımdan şık olmazdı’’ karşılığında bulundu. Bir hayli moralli olduğu gözlenen eski başkan, görevde olmasa dahi partisinin emrinde her zaman olacağına vurgu yaptı.
KADIN KOLLARI BAŞKANLARI DA DİNLENDİ..
Oldukça hareketli saatlerin yaşandığı İl binasında Yüksektepe daha sonra yandaki toplantı odasında bu defa partinin istifa eden yönetim kurulu yeleri, ilçe başkanları, Kadın Kolları ve il, ilçe Gençlik Kolları başkanlarıyla görüşme yaptı. Fotoğraf çekiminin yasak olduğu görüşmelerde onlardan yazılı bir kağıda il başkanı olarak kimleri görmek istediklerine dair 3’er isim istendi. Bu isimleri alan Yüksektepe, öğleden sonra da aynı uygulamayı meclis üyeleri ile yaptı. Bugün de Erzurum’da bir dizi görüşmede bulunacak olan Mehmet Yüksektepe’nin akşam Ankara’ya dönmesi bekleniyor.
İŞTE YENİ İSİMLER..
İl başkanlığı koltuğu için resmi olarak arayışlara başlanırken mevcut isimlere yeni isimler ekleniyor. Daha önce Teoman Kümbet, Haktan Ömeroğlu, İbrahim Küçükoğlu, Hakan Karadabağ, Recep Küçükoğlu, Fevzi Polat, Celal Çelik, Fevzi Genç, Engin Akın gibi isimleri daha önce yazmıştım. Dün bu isimlere yenileri eklendi. Cem Demircan, Murat Alpagut, Ahmet Küçükler, Vahit Bingöl, Tekin Pınar, Arif Karadağ, Aydın Bozkurt, Mesut Öner, Fuat Demir, Cemal Korkmaz, Mustafa Tunç, Dursun Yıldız ve Cemil Uygur da adaylık başvurusunda bulunduğunu veya bulunacağını duyduğum yeni isimler. Fatih Yeşilyurt ile istifa eden başkan yardımcılarından Avukat Sedat Özaras, adaylık konusunda henüz bir karar vermediğini belirtirken, eski il başkanlarından Hüseyin Tanfer de yaptığım görüşmede, ‘’Kesinlikle ben yokum’’ dedi. Aynı şekilde Cafer Burucu da dün adaylığı düşünmediğini açıklayan isimler oldular.
SEKMEN’İN ADAYI KÜÇÜKOĞLU MU?
Diğer taraftan, yoğun kulis  faaliyetlerine sahne olan AK Parti’de Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in adaylardan İbrahim Küçükoğlu’nu, eski İl Başkanı Hüseyin Tanfer’in Hakan Karadabağ’ı desteklediği öne sürüldü. İstifa eden eski İl Başkanı Fatih Yeşilyurt’un da Teoman Kümbet ismine sıcak baktığı öne sürülürken, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’un ‘’Sağlık Bakanımız kimi işaret ederse benim başkanım da odur’’ dediği belirtiliyor. Bir başka iddia da, bazı isimlerin sırf yönetime girmek için il başkanlığına aday oldukları yönünde. Bir hafta içerisinde belli olması beklenen İl Başkanı ve oluşturulacak olan yeni yönetim geçici olacak, kongreye kadar görev yapacak.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.