“…bay İ.T. bizleri tehdit etmeğe başladı ve eğer burada cereyan edenleri Jandarmaya aktarırsanız hepinizin kafasını keserek öldürürüz dedi ve ekledi; hududa kadar peşinizden gelir ve Türkiye’den canlı çıkmanıza izin vermeyiz…
… bizden özür dilemeniz gerekiyor, bunun için hepiniz salona gelin. Dolayısı ile hepimizi tekrar salona götürdüler ve erkekli bayanlı hepimizi sıraya dizdiler. Bizden diz çökmemizi istediler, diz çöktük, bizden ellerini öpmemizi ve alnımıza koymamızı istediler ve eğer yapmazsak hemen orada silahlarıyla öldüreceklerini ifade ettiler.
Bu arada erkekleri eşlerinin ve diğer bayanların önünde sürekli sille tokat dövüyorlardı, sürekli ölüm tehditleri yağdırıyorlardı.
Diz çöküp ellerini öpüp alnımıza koyduktan sonra bile bizleri dövdüler ve ağza alınmayacak çok çirkin küfürler yağdırdılar…”
Yukarıdaki satırları okuduğumda olayın GUANTANAMO esir kampında geçtiğini sandım.
Siz de öyle sandınız tabii…
Oysa ki bu hadise ne guantanamo’da nede nazi kamplarından birisinde yaşandı.
Bu hadise, “PALANDÖKEN DEDEMAN OTEL”de yaşandı.
Geçtiğimiz iki üç hafta önce.
Otelin roof salonunda, odalarında…
İran’dan gelen müşteriler, aileleriyle gece oturdukları “tv room” salonda piyano çalmakta olan Ç.K. isimli şahıstan bir “İran müziği” seslendirmesini isterler.
İnsanlığa sığmayacak hadiseler bu istekten sonra başlar.
Olaya İ.T. isimli güvenlik müdürü de dahil olur ve akıl almaz işkenceler yapılır, İranlı misafirlere…
Sonrasında, İranlı misafirler apar topar, kaçar gibi, dönerler ülkelerine.
Olayın takibini İran Erzurum Başkonsolosluğu takip eder.
Otel yetkilileri olayın üstünü örtmeye çalışırlar bu arada.
Savcılığa şikayette bulunulur, konsoloslukça.
Gelinen nokta itibariyle başkonosluğun endişesi ”sanki savcılık ta olayın üstünü örtmeye çalışıyor…” şeklinde.
Zira şikayeti, şikayetçiler bizzat yapmalı gibi ifadeler dolaşıyor ortalarda…
Ben olayın adliye bölümüne takılmıyorum.
Adaletin bu konuyu kapatacağına inanmam.
Adalet er geç yerini bulacaktır…
Benim üzerinde durduğum; “DEDEMAN OTEL’İN, BU PİSLİĞİNİ NASIL TEMİZLEĞECEYİDİR…”
Nasıl bu insanların gönlünü yeniden kazanabilecektir.
Erzurum’un adını nasıl temize çıkaracaktır.
Merakla bekleyeceğiz Erzurum olarak.
Israrla takipçisi olacağız, atılan adımların…
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
gurbetteki DADAŞ 2015-03-23 21:27:02

yazıyı yazan şahısa sormak lazım Dedeman otelinden ne istedinde alamadın şimdi kendi memleketine ekmek kapısı açan bu işletmeyi kötülüyorsun eminim bu işin altında otelden bir intikam duygusu var yemezler...

Avatar
Furkan Aras 2015-03-09 22:26:31

olaylara işinize geleni yazıyorsunuz koskocaman bir dedemanı karalamaya gerek yok herkes işini yapıyor sizin şu anda yaptığınız gibi olayları carpıtmaya gerek yok gerceklerı yazın bızde okuyalım. erzurumu da boyle ıs adamlarınıda karalamayın. kınıyorum !

Avatar
Ahmet karagöz 2015-03-06 20:25:56

Sizin gazeteciliğiniz şaşmış, fikriniz ve ticari anlayışınız birbirine girmiş. Olay kesinlikle sizin mübalağalı anlatı larınızdan uzak bir şekilde olmuştur. Say'ın Selahattin bey gazeteciliği bırakıp hikaye roman yazmaya başlayın lütfen.konuyu savcılığa taşıyacağımızdan emin olun ama İran'lı misafirlerle ilgili değil sizinle ilgili taşıyacağız. Siz ar , onur şeref nedir bilmeden yazmışsınız bilinci Bahsettiğiniz beyefendi bize Erzurum'u herkese yaşatan istanbul da yaşayan ve size bu yazının Hesabını soracak biridir. Şimdi lütfen bu Yazıyı kaldırın çünkü herkes hatasını anlayıp özür diledi ve olay kapandı da size ne oluyor hala yazı yazma peşindesiniz. Alkol almış azıtmış bir grubu savunuyorsunuz ki konuyu bilmeden. Itham ettiğiniz kişilerle ilgili yanılgınızı en yakın zamanda düzelteceğiz merak etmeyin. Orda Erzurum'a hiç bir faydası olmayan bir kaç Müptezellerin 30 $verip halka esnafa hiç bir fayda vermeden gelip giden bir gruptan bahsediyorsun. Evet sadece onlar değil tüm iranlılar reisin yaptığı babalığı tebrik için yanına gelip tanıştılar. Herkes halinden memnunda sizlere ne oldu? Yazık Erzurum'da hiç konu kalmadı sorun kalmadı da bunu mu yazmak düştü size. Emin olun Çağlar başkan bunu sizlere ziyaretiyle aydınlığa kavuşturacaktır. Bir not daha Erzurumlu bir Türk'ün piyano Çaldığı nerde görülmüş? Sizden son ricam bu Yazıyı kimseler okumadan kendi kendimize Çelme takmayalım. Evet tokat atıldı el ÖLDÜRÜLDÜ varsayın. Amacınız reklam ise siz çağlar Başkanla görüşün o sizi istediğiniz yere getirir. Olaydan sonra birlikte oturulup yemek yendi apar topar kimse bi yere gitmedi birlikte eğlence bile yapıldı size ne oluyor da böyle iffetsizleşiyorsunuz anlamış değilim. Sizi önce Allah'a sonra da çağlar beye salıyorum. Saygılarımla