Onlarca yıldır hayatı saha dışından yahut tribünden izlemiş, oyuna ve oyunculara kibirle bakmış muhafazakârlar, saha kendilerine kalınca içlerinden ömründe bir iki defa top toplayıcılık yapmış yahut sahanın kenarında çekirdek satmış adamlarını oyuncu diye sahaya sürdüler...
Büyük taraftar desteği bir yana…
Bir takım düşünün, sahadaki 10 kişi top toplayıcı ve seyyar satıcı, kaptan profesyonel ve yıldız oyuncu.
Cumhurbaşkanımızın yalnızlığı işte böyle bir şey!
Ve halen bizim muhafazakârlarda adeta cennetle müjdelenmişlik edası, kendinden emin oluş halleri ve kibri…
Böylelerinin hayatlarını bağnazlık ve taassup kuşatmıştır ve zihinleri asosyaldir.
Son olaylar gösterdi ki göğsü iman dolu bir milletiz, çok şükür..
Eksik olan şey, milletin önünden yürüyecek, devlet adamlarına rehberlik ve danışmanlık yapabilecek tecessüs, tefekkür ve derin idrak sahibi münevverler...
 
ZEMZEME ve BİR ZINDIK
Abbasi halifesine muhtıra veren Bihâferîd adlı bir Zerdüştî, peygamber hüviyetiyle propaganda yapıyor, kendine gizlice vahiy geldiğini iddia ediyordu. Özellikle köylüleri inandırmış, rivayete göre onlara cennet vaat ederek kalabalık bir taraftar kitlesi toplamayı başarmıştı.
Aslen Nişapurlu olup yedi sene Çin'de kaldıktan sonra memleketine dönen Bîhaferîd Zevzen'de bir kalkışma başlatmıştı. 
İslâm kaynaklarında Zerdüştiliğin dini pratiklerinden faydalanarak bir de "Zemzeme" adında kutsal kitap yazdığı yer alır.

Evet, edebiyat dünyamızda meşhurdur;  Recaizade Mahmud Ekrem ile Muallim Naci’nin kafiye ekseninde eski yeni tartışması. Recaizade’nin konuyla ilgili kaleme aldığı Zemzeme’ye Muallim Naci Demdeme ile cevap vermiştir. Bizimkilerden bin küsur sene evvel de bir zındığın da şu an Türkiye gündemiyle ilgili konuyu hatırlatan  “Zemzeme” diye bir eser yazdığını hatırlatmak istedim. Meraklısına…
 
DİNDARLAR RENCİDE EDİLMESİN, DİKKAT!
FETÖ’nün elebaşı ve PİÇ’in (Paralelci İhanet Çetesi) önde gideninin haçlıları öven, ülkenin bölünmesinde bir beis görmediğini ifade eden son videoları göstermiştir ki FETÖ tarihin en büyük zındıka hareketidir. 
Tamam, ABD güdümlü FETÖ ve uzantıları yüzünden dikkatler dini grupların üstüne odaklanmış olabilir. Bu grupların birçok saçma sapan uygulamaları da vardır…
Lâkin İstiklâl Harbi'nde olduğu gibi bugün de sala sesleriyle beraber şahadet mertebesine ulaşmak, vatanına sahip çıkmak için tanklarla, namlular ve bombalarla iman dolu göğsünü siper ederek mücadele eden, Müslüman yürekler olmuştur.
Vatanı için can verenler ile ortalık duruluktan sonra nutuk çekenler bir olur mu?
Köpek balıklarıyla boğuşanlarla tatlı su balıkları bir olur mu?
İlgili ve yetkililere sesleniyorum, sakın ha!
Tatlı su balıklarının gazına gelip okyanuslara açılmayasınız.
Vatanı için can veren imanlı yürekler, sinsi planlar ve iftiralarla, oluşturulan algı operasyonuyla devletten uzaklaştırılabilir mi?
Yok öyle yağma...
 
ŞEHİTLER ÖLÜ DEĞİL Kİ...
İnancımıza göre şehitler ölü değil diridirler. 
Ölülerimiz için kullandığımız anlamıyla, onlar için "rahmet okumak" doğru mu o halde?
Sanki "Şehitlerimize Allah'tan rahmet..." demektense, "Rabbim şehadetini kabul eylesin!" yahut "Şehadetleri makbul/ mübarek olsun!" dense daha doğru olur.
Şehitlik, tebrik edilecek bir haldir...
(Dirinin de Allah'ın rahmetine ihtiyacı vardır, o ayrı konu. Anladınız siz beni..)
 
AHVALİ ANLATAN FIKRA
Ortam karışık, kimin FETÖCÜ olup olmadığı belli değil. İşte ahvali anlatan fıkra:
Kafası iyice zom olmuş biri otobüsün en arka koltuğunda oturur. Az sonra küfürlü bir nara atar:
-Otobüsün önündekiler ga..at, ortasındakiler ..bne, arkadakiler filanca... 
otobüs şoförü sert bir fren yapar ve bizim sarhoş en arka koltuktan en öne uçar ve cama yapışır. Şoför kızgın bir halde sorar:
-Az önce ne dedin ulan? Söyle bakayım kim kim?
Cevap:
-Ağabeyi öyle frene bastın ki otobüs birbirine karıştı, kimin kim olduğu belli değil!
 
ABD’Lİ DOSTLARI VARDIR HER İNSANIN 
Dostunuz sanırsınız; ancak size düşmanlık eden "toru-topu"yla müttefiktir aslında... 
Sizin sınırlarınıza düşman yığınağı yapar, çepeçevrelemek ister daraltır sizi, samimi ve inanmış coğrafyalarla aranıza duvarlar örmek ister... Size kötülük edenleri kışkırtan ve besleyen, sizin sırlarınızı onlara satan ABD'li dostlardır.
Yalnız ve kendisine muhtaç kalasınız ister ki, şahsiyetinizi paçavraya çevirsin...
 
Netice-i Kelam:
Teferruatlarla, laf sokmalarla birbirinizi incitmekten ve tarifsiz haz almaktan ne zaman geri duracaksınız? Terör örgütlerinin her türlüsüyle (FETÖ, PYD, PKK, IŞİD) vatanımıza topyekün savaş ilan etmiş ABD ve Avrupa karşısında kenetlenme, bir olma vaktidir. BİR olalım, DİRİ olalım...
(Allah'ın laneti ve gazabı bu asil millete ve ülkemize kast edenlerin üzerine olsun. amin)
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.