Öneki gün Terminal Caddesi’ndeki spor mağazasında ziyaretine gittiğim takım menejeri Ömer Kolişler, ‘’Nasıl futbolun Nobre’si varsa voleybolun Nobresi de bizim Naarden’’ demese az daha Erzurum’da böyle klas bir voleybolcunun bulunduğundan haberimiz olmayacaktı !
***
Evet, iki sezon önce Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Arkas ve Ziraat Bankası gibi güçlü kulüpler ile aynı ligde mücadele eden ama küme düşen, geçen sezon da kılpayı yine süper ligi kaçıran Palandöken Belediyesi Voleybol takımı, iki yeni yabancı transferi ile bu yeni sezona ‘merhaba’ demeye hazırlanıyor. Bunlar Hollandalı Martinez Gion ile Güney Amerikalı Robert Gino Naarden! Voleybol dünyasının yakından tanıdığı isimler olan bu sporcular, evlerini de tuttu, tamamen Erzurum’a demir attılar. Kadrosunu bu iki tecrübeli yabancı oyuncu ile donatan ve alt yapıdan da Erzurum doğumlu Ömer Küçük’ü as kadroya dahil eden, geçen yılki kadroda yeralan sporcularını da muhafaza etmeyi başaran Belediyespor, startı 16 Ekim’de veriyor. Genç Kafkas ile kendi sahasında ilk maçına çıkacak olan Palandöken Belediyespor Voleybol takımı, yeniden süper ligi kovalayacak.
***
Peki, bir önceki yıllarda bir türlü yabancılarından fazla yararlanamayan Palandöken’in bu yabancıları nasıl? İşte bu soruya takımın yine genel menejerliğini yapan Ömer Kolişler cevap verdi. Ve özellikle de ‘golcümüz’’ diye tanımladığı Robert Gino Naarden ile övgü dolu sözler sarfetti. ‘’BB Erzurumspor’un nasıl Nobre’si varsa bizim de Naarden’imiz var! O futbolun Nobre’siyse Naarden de voleybolun Nobre’si’’ dedi.
***
Ve aynı Ömer Kolişler ‘’Mert Nobre nasıl Erzurumspor’a seyirci çekiyorsa Naarden de bize çekecek. İkisi de başka branşlarda ama aynı kalitede sporcular.  Skorer oyuncular. Özellikle iç saha maçlarımızda bir çok seyircinin Naarden’i izlemeye geleceğini umuyoruz. Bir kere böyle bir pasör çaprazına kavuştuğumuz için çok mutluyuz. Onun sayesinde çok sayı alacağız. O da bu ligin sayı kralı olacak. Bundan hiç kuşkumuz yok. Yeter ki sakatlık olmasın!’’ ifadesini kullandı.
Surinam vatandaşı olan 1988 doğumlu Naarden’i  Holanda’nın 1.lig ekiplerinden Abiani Lyc Urgus takımından transfer ettiklerini, bunun kolay olmadığını ve yine aldıkları Martinez Gion ile arkadaş olmalarından yararlandıklarını da söyleyen Kolişler, ‘’ Gion ile daha önceleri aynı takımda oynamışlar. Aslında Naarden başka bir kulüp ile anlaşmak üzereyken biz Gion’u devreye soktuk ve onun da Erzurum’a gelmesini sağladık’’ dedi.
Bu arada, Kolişler, hedefledikleri süper lige ulaşmak için her maçı kazanmak istediklerini, en büyük rakip olarak da Gümüşhane Torul ve Solhan Belediyespor’u gördüklerini de sözlerine ekledi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.