İşte Erzurum ekonomisine can suyu olacak iki proje: Söylemez ve Alvar barajları

Uzun yıllardan beri gündemde olmasına rağmen bugüne kadar hiçbir adım atılmayan Söylemez ve Alvar barajları artık söylemden pratiğe geçiyor.

Yapıldığında Erzurum büyüklüğünde iki şehre elektrik sağlayacak olan Söylemez ve Alvar barajları için devlet nihayet harekete geçiyor.

“BEN KIZ İDİM, O SÖZ İDİ”

Hani bazı projeler vardır ta sizin çocukluğunuzdan beri gündemde olan… Misal, “buraya baraj yapılacak” yahut da “buradan yol geçecek” denilen projeler… İşte Söylemez Barajı ile Alvar Barajı da tam olarak böyle… Neredeyse elli yıla dayanan bir arka planları var.

ŞARTLAR DEĞİŞİYOR

Her iki proje de esasında ülke ekonomisi için hayati değere sahip olmasına rağmen nedense bugüne kadar bir türlü söylemden eyleme geçemedi. Lakin görünen o ki artık şartlar değişiyor. Yani elli yıllık bir hikaye gerçek olma yolunda bir adım atıyor.

MEHMET EMİN ÖZ ÇOK HEYECANLI

Bu baraj projeleri binlerce insanın olduğu gibi AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz’ün de en büyük hayali… İki buçuk yıl aradan sonra Erzurum’a toplu açılış için gelen Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum’u ne kadar çok sevdiğini ve özlediğini dile getirdi. Teşekkür ediyoruz elbette, fakat Erzurum’un ertelenmiş sevdaları ve hayalleri var.

ELLİ YILLIK HİKAYE

Nedir o sevda ve hayaller diye soracak olursanız, ikisi için hemen cevap verelim: Söylemez ve Alvar barajları… Bu her iki baraj da tıpkı bugün Artvin’de hayata geçmek üzere olan baraj kadar önemli… Çünkü her iki baraj yapılıp hizmete girdiğinde yaklaşık bir milyon haneye elektrik sağlayacak çapta olacak…

ZENGİN BİR ERZURUM’A GİDEN YOL

AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz’le konuştum. Kendisine sordum, “Başkan Erdoğan Erzurum’a geldiğinde bu baraj meselesini konuştunuz mu?” Cevap verdi: “Konuştuk tabi ki” dedi ve şöyle devam etti: “Bu projeler yani Söylemez ve Alvar barajları yapılıp hizmete geçtiğinde, Erzurum ekonomisinin çehresi değişecek ve Erzurum bugünkünden çok daha zengin bir şehir olacaktır” dedi.

BAŞKAN, “TAMAM” DEDİ

“Bu iki baraj da yapılacak, Erzurum ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak” bu sözler Başkan Erdoğan’a ait… “Başkan Erdoğan’ın Erzurum ziyaretinin somut dönüşü nedir?” diye soranlara bu açıklamayı cevap olarak sunuyoruz. Mehmet Emin Öz, Başkan’ın bu cevabından öylesine memnun olmuş ki, şimdiden her iki barajın gövde inşaatını görür gibi olmuş… Kendisi de öyle düşünüyor: O hayal artık gerçek oluyor.

SU AKIYOR, AMA TÜRK BAKMIYOR ARTIK

AK Parti geride bıraktığı iktidardaki 19 yılda bu ülkeye olduğu gibi Erzurum’a da onlarca hizmet ve yatırım yaptı. Galiba Söylemez ve Alvar barajları da bu hizmetleri taçlandıracak… “Su akar Türk bakar” sözü, geçen bu sürede nasıl ki defalarca yalanlandıysa şimdi de Erzurum özelinde yalanlanıyor. Başkan Erdoğan Erzurum’da söz verdi: “Söylemez ve Alvar barajları yapılacak.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.