Dile kolay!..gençsiniz ve sizden en az beş altı yaş ve ya daha  büyük sporcularla mindere çıkacaksınız ve rakiplerinizi geride bırakarak şampiyon olacaksınız, ya da derece elde edeceksiniz. Bu cümleyi sayfamızdaki manşet haberimizde de belirttiğimiz gibi judonun altın çocukları Ertuğrul Dönmez ve Cengizhan Dönmez için kurdum…
Evet!... daha şunun şurasında birkaç ay önce Mersin’de yapılan Gençler Türkiye Judo Şampiyonası’nda mindere çıkarak derece kazanan iki kardeş sporcu, şimdi Büyükler Türkiye Judo Şampiyonası’nda Erzurum’u temsilen mindere çıkıyor ve rakiplerini eze eze galibiyetle imza atıyorlar. Sonuçta şampiyon Ertuğrul, üçüncü Cengizhan Dönmez… Yıllardır çocuklarını spora gönderen ve ne kadar fedakarlıklara katlanan bir baba Hanifi Dönmez… Hanifi Dönmez, çok zorluklara katlandı, ama çocuklarının aldığı her madalyadan dolayı büyük bir gurur yaşadı. Kırk kanaat içerisinde evlatlarının spor yapmasını sağladı. Ailenin en büyük çocuğu Erdoğan Dönmez genç yaşta judo antrenörlüğüne soyundu. “Ağabeyim ve kader arkadaşım” dediği Nurullah Diyarbakır’ın tecrübelerinden faydalandı. Onun çırağı olmaktan onur duyarken, gocunmadan Nurullah hocanın bir yaveri gibi çalıştı. Çalışmaya da devam ediyor. Allah için Nurullah Diyarbakır da, Erdoğan Dönmez’in başarısı için seferber olurken, ekmeğini kendisi ile böldü. Sonuçta iki antrenörün birlikte yetiştirdiği Ertuğrul Dönmez ile Cengizhan Dönmez de aldıkları madalya ve şampiyonluklarla hocalarına manevi anlamda çok şeyler kazandırdı. Bu büyük başarıdan dolayı önce Dönmez ailesine kocaman bir teşekkürü borç biliyorum. Hem başarılı birer sporcuyu bu vatana armağan ettiklerinden dolayı, hem de adam gibi adamlar yetiştirdikleri için… Beyefendi kişilikleri ile kısa süre judo camiasında takdir toplayan Ertuğrul Dönmez ve Cengizhan Dönmez, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Zeki çevik ve aynı zamda ahlaklı” birer sporcular… Ağabeyleri Erdoğan Dönmez de, çalışmayı seven ve başarıyı arzulayan biri… Ne diyelim yolunuz daima açık olsun Dönmez kardeşler…
***
Futbolda ikinci devre hasreti sona erdi. Yeşil sahalarda meşin yuvarlar dönmeye başladı. Baktık Spor Toto Süper Lig maçlarında seyircide biraz kıpırdama var. Statlar yavaş yavaş doluyor. Bunu Trabzonspor-Sivasspor ve Torku Konyaspor-Bursaspor  maçlarında gördük. Özellikle de Adana Demirspor ile Beşiktaş arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçında Adanalı futbol severlerin 5 Ocak Fatih Terim Stadı’nın tribünlerini tıklım tıklım doldurduğuna tanık olduk. Bu maçta seyirci ve tribün ambiyansı müthişti.
Evet!.. Dedik ya; meşin yuvarlak yeşil sahalarda yeniden dönmeye başladı. Yaklaşık bir aylık futbol özlemi sona erdi. Erzurum temsilcisi Büyükşehir Belediye Erzurumspor, ligin ikinci devresinin ilk maçında deplasmanda Ayvalıkgücü Belediyespor ile karşılaştı. Eski bir tanıdık İbrahim İdiş, eski takımı Erzurumspor ağlarını erken sarstı. Bu golle ev sahibi ekip 1-0 öne geçti. İmdada 80’inci dakika yeni transfer Mehmet Albayrak yetişti. Attığı golle skoru 1-1 yaparken, Erzurum’a 1 puanı getiren adam oldu. Daha mavi-beyazlı takımın kampına ayak bastığında golle buluşan ve hazırlık maçlarında iki gol atan Mehmet Albayrak, henüz Erzurum’a ayak basmadan Erzurumspor taraftarının sevgilisi oldu. Ama taraftar Mehmet ve arkadaşlarını izlemek için yaklaşık 21 gün daha bekleyecek. Çünkü Erzurumspor, Kayseri Erciyes maçına taraftarından yoksun çıkacak. Seyirci cezası bulunan Mavi-beyazlılar taraftarından yoksun bir şekilde 19. Hafta maçında galibiyet arayacak. Umarız, taraftar bundan sonraki maçlarda küfürlü tezahürattan kaçınır ve takımını izlemekten mahrum kalmaz… Deplasmanda alınan bir puanı kazanç olarak görüyorum ve bundan sonraki maçlarda mavi-beyazlı takıma başarılar diliyorum. Kazasız belasız bir lig geçirsin diliyorum.
Deplasmanda alınan puandan dolayı Teknik Direktör Turhan Özyazanlar, ekibi ve talebelerini kutluyorum. Huzurlarınızda yazıma son verirken, Dönmez Ailesine teşekkür ediyorum. Antrenörler Nurullah Diyarbakır ile Erdoğan Dönmez ve şampiyon sporcuları alkışı hak etti. Kendilerini alkışlıyorum.

Geçtiğimiz gün ölüm yıl dönümünde andığımız meslek büyüğümüz Durdemir Bilirdönmez’i bende saygı ile anıyorum. Mekanın Cennet olsun “Şefim”… Ebedi aleme intikal eden diğer gazetecilere de Allah’tan Rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.