Büyükşehir Belediyesi’nin kale etrafında yaptığı çevre düzenlemesini görüp de beğenmeyen yoktur herhalde. Bir arkadaşımla geçtiğimiz günlerde oradan geçerken, ‘’Güzel olmuş ama şu yanındaki plastik çocuk oyun alanı o güzelliği bozmuş. Bırakmamışlar ki bu konuda Büyükşehir Belediyesi’ne bir teşekkür edelim’’ dedi! Gerçekten öyle. Ben de sonra farkettim, alakasız ve o bölgenin ve de çalışmanın ruhuna aykırı kaçmış bir çocuk oyun alanı, her şeyi mahvetmiş. Nedir o cıvık renkli malzemeler öyle, yakışmış mı? Sanırım bu konuda Büyükşehir Belediyesi yetkilileri çok şikayet almıştır, o işe bir el atar herhalde. Aynı şeyi bir de hafta sonu görmeye gittiğim BB Erzurumspor’un yeni hizmete giren tesislerinde yaşadım. Ben gibi çoğu kişinin de içinin gördüğünde ‘cızz’ ettiğini, edeceğini sanıyorum. On numara bir bina olmuş olmasına ama o eski Erzurumspor’un zerre ruhunu göremedim orada. Tamam, belki sağlam değildi, yıkılmalıydı o eski bina ama hiç değilse içindeki malzemeler bir şekilde korunsa, hiç değilse orada bir müze oluşturulabilinirdi. Bir dönem için 3 Temmuz stadı gibi mabettir orası, mabet.. Tıpkı Halk Eğitim Merkezi binası gibi, Vali Hafızpaşa İlkokulu gibi.. Hatıralar muhafaza edilmeliydi, yazık ki burada da yapılmamış. Kaldı ki bu çok da zor değildi. Yüzlerce futbolcunun gelip geçtiği, bir çok hatıranın yaşandığı o tesislerin yerine devasa bir bina dikilmesi, ı-ıhh, ne yalan söyleyeyim, beni çok da sarmadı. Haa, o bir zamanların Erzurumspor’uydu, bu takım o takım değil deniliyorsa o başka!

SEVDİĞİM ‘BABA’ SÖZLER : Sakın sana kötüsün diyenlere aldırma, bana da gerizekalı dediler. Atomu parçalayıp ellerine verdim! (Albert Einstein)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.