Pazartesi sabahın ayazında kendimizi AK Parti İl Binası'na attığımızda biraz ısındık. Bu kahvaltılı basın toplantısına gidişimizin nedeni, İl Başkanlığının kongre süreciyle ilgiliydi.

Eğri oturalım ama doğru yazalım, , Erzurum'da AK Parti'nin basın toplantıları bir başka oluyor. Basın toplantılarına çağrılan gazeteci tayfaları, hemen hemen fire vermeden toplantılara katılırlar. Bu hem gücün etkisi, hem de ilginin sonucu olmalı ki her zaman böyledir.

Acaba kim ne diyecek, Erzurum için neler yapılacak, gibi soruların karşılığını almak elbet her gazetecinin merak konusudur.

Her neyse, toplantı salonunda eksiksiz kahvaltımızı yaparken, ilk konuşmayı İl Başkanı Sayın Mehmet Emin Öz yaptı ve kongre sürecinden, beklentilerinden, niyetlerinden ve çalışmalarından çok, partisinin ülke genelindeki başarılarından bahsetti. Tarihin sayfalarını karıştırdı; ülke, AK Parti'den önce şöyleydi, AK Parti'den sonra böyle oldu diyerek iktidarlarından sonra yapılan her şeyi olumladı. Suriye meselesine girdi ve başarılı olarak da çıktı.

Bu arada sorulan sorular üzerine, İlçelerdeki adaylardan bahsetti, Tortum Belediyesi'nin de kendi partilerine geçeceğini güçlü bir şekilde ima etti.

Sayın Öz, siyaseti bildiği için kullandığı kelimeler ve kurduğu cümleler önemlidir elbet. Bu satırların yazarı için asıl önemli olan ise, AK Parti Erzurum İl Teşkilatı'nın başında olan Sayın Mehmet Emin Öz'ün, yapılacak seçime tek aday olarak girecek olmasıydı.

El bet bu partinin kendi bileceği iş ve kimse bir söz eyleyemez; ama bir rakiple yarışa girerek gerçek gücünü göstermesi de önemsenmeyecek bir konu değil yani!

He zaman söylerim. İster kızanları olsun, ister sevenleri; ister beğenenleri olsun, ister beğenmeyenleri; ister eleştirenleri olsun, ister söz söyletmeyenleri; ama Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen'in nezaketini herkes bilir.

Sayın Sekmen, her zamanki nezaketi ve deneyimi ile, Erzurum için neler yaptıklarını ve bu dönemde de neler yapmayı planladıklarını tek tek anlattı.

Geçen dönem on bin kont yaptıklarını, bu dönem de bir on bin konut yapmayı da planladıklarını söyledi. Erzurum'un mahallerini sayarken bir kez daha anladık ki Sayın Sekmen iş saatlerini makamından çok sahada geçirmekte.

Erzurum'daki AK Parti'ye ve dolayısı ile yönetimiyle partisini temsil eden Sayın Mehmet Sekmen'i eleştirdiğimiz de olmuştur; ancak tek gözümüzle bakmak yerine iki gözümüzün gördüğünü de yazmamak olmaz.

Ayrıca merkez ilçe belediye başkanlarının da bulunduğu kahvaltıda, yani Aziziye Belediye Başkanı Sayın Muhammet Cevdet Orhan'ın, Yakutiye Belediye Başkanı Sayın Mahmut Uçar'ın ve Palandöken Belediye Başkanı Sayın Muhammet Sunar'ın da birkaç kelam etmesini isterdik.

Haa, AK Parti'de büyüklerin bulunduğu yerde başka başkanlara laf düşmez, denilirse o başka!

  1. süreci öncesi basına verilen kahvaltıda benim bakış açım böyle.

Öyleyse her partiye söylediğimizi tekrarlayalım.

Hayırlı olsun!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.