Kış iyiden iyiye kendini hissettirmeye başladı. Meteorolojinin tahminine göre bu hafta kar geliyor. Ancak siyasette hava oldukça sıcak. Adaylar, aday adayları peş peşe açıklanıyor. Özellikle Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklaması ile birlikte kulisleri ateş bastı.

2002 sonrası Erzurum'da siyasetin hep oyun kurucusu olan Ak Parti, MHP'nin bu atağı ile bu kez savunmaya çekilmiş gibi. Ak Parti Genel Merkezi, 12 Kasım tarihini aday adaylığı müracaatları için son gün olarak belirlemişti. Tam süre bitmek üzere iken Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla müracaatlar 16 Kasım 2018 Cuma günü saat 17:00’ye kadar uzatıldı.

MHP ilçe adaylarını belirmek için titiz bir çalışma yürütürken Ak Parti'de yoğun aday adayı müracaatı yaşanıyor. Özellikle ilçelere büyük talep var. Dosyasını koltuğuna vuran gönlünden geçen ilçenin ilçe teşkilatına koşuyor.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ise AK Parti'nin Erzurum aday adayları adeta bir siyasi taktik ve strateji içerisinde kulis çalışması yapıyorlar. Aday olmayı düşünenler iki cepheye ayrılmış durumda. Hele MHP'nin adayı Prof.Dr. Serdar Sevimli'nin şehir kamuoyunda ciddi bir yankı bulması ile birlikte cephelerde iyice netleşmiş oldu.

Cephenin bir tarafında Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen diğer tarafında İl Başkanı Mehmet Emin Özvar... Birde pusuda bekleyenler!

Anlayacağınız bu ay sonuna hatta Aralık ayının ilk haftasına kadar bu "Aday Toto" devam edecek. İki cepheden bahsettik ya bu cephelerin birde arkasındaki setler var. Örneğin Başkan Sekmen; Genel Merkez deki yol arkadaşlarına, İstanbul lobisi ve partideki geçmişine güveniyor. İl Başkanı Mehmet Emin Öz'ün kozu ise Erzurum'daki geçmişi ve teşkilatları. Öz'ün itici gücü olarak Efkan Ala, Selami Altınok, Zehra Taşkesenlioğlu gibi kendisine daha yakın olan milletvekillerini de unutmayalım...

Peki, son belirleyici Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum adayı olarak kime karar verir?

İşte zurnanın "zırt" dedği yer de burası!

Şehir merkezinde Mehmet Sekmen'e yönelik ciddi bir antipati olduğu belirtiliyor. Ancak kırsalda da aynı Sekmen'in ciddi bir sempatisi olduğuna vurgu yapılıyor. Mehmet Öz ise, Erzurum'da doğmuş büyümüş, Milil Görüş cizgisinden gelmiş, teşkilatı yakından tanıyan ve bu teşkilatın başında iki seçim geçirmiş birisi...

Bu verilerin yanı sıra genel merkezin kamuoyu yoklamaları, özel anketleri, değişik bölgelerden gönderilen tarafsız milletvekillerinin hazırladığı raporlar da direk Genel Başkan Erdoğan'a sunuluyor.

Bir çok kaynakdan edindiğim bilgiler ve gözlemlerimize göre Erdoğan, Erzurum'da seçimi asla riske etmeyecek bir karar verecek. Güçlü bir aday ile sahaya inen MHP karşısında, Ak Parti açık ara ipi göğüslemek istiyorsa hiç bir tartışmaya mahal vermemek ve Erzurum'un yakından tanıdığı yıpranmamış bir isimle yola devam etmek zorunda. Bu isim Mehmet'lerden birisi mi, yoksa başka bir Ahmet mi, olur onu hep birlikte göreceğiz!

Ben Ak Parti'deki bu süreci biraz 2014 Yerel seçimleri öncesi Ahmet Küçükler- Murat Kılıç çekişmesine benzetiyorum. Hatırlayın, o süreçte de Kılıç ile Küçükler yarışırken birbirlerini bayağı örselemiş ve bunu gören Recep Tayyip Erdoğan, hesapta hiç olmayan Mehmet Sekmen'in eline havaya kaldırmıştı.

Yani kısacası Mehmetler arası yarış, son günlerde olduğu gibi fısıltıyla ve sosyal medya mecralarındaki troller üzerinden devam eder ve bu süreç "bel altı vuruşlar, çelme takmalar" gibi rencide edici bir yarışa dönüşürse ikisininde elini tutacak kimse olmaya bilir ki, ben o zaman işte sürprize hazır olun derim!

Sürpriz; şimdilik aday adaylığını açıklayan Mustafa Ilıcalı mı, Orhan Akgüloğlu mu, Cengiz Yavilioğlu mu, Fevzi Çakmak mı?

Yoksa pusuda bu gelişmeleri yakından takip eden başka bir Ağabeyi mi?

O nuda bekleyip göreceğiz...

Dedik ya sürpriz!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.