İttifak zor iş be!

Bu devirde kardeşin kardeşle ittifakı zorken, iki ayrı partinin aynı yolda ve aynı amaçta ittifak yapması daha da zor olmalı.

Mesela, AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi'nin Yerel Seçimler için yaptığı Aziziye İlçesi'ndeki ittifaktan ve SKM'nin açılışından birkaç not aktarırsak, bu anlaşmanın ve bağlaşmanın tabandaki çelişkilerine ve zorluğuna örnek olabilir.

Önce söyleyelim.

Belki de hava buz gibi olduğu için AK Partili ve Milliyetçi Hareket Partililerden beklediğim kalabalığı göremedim.

Basının ilgisi seçmenin duyarlılığından daha fazlaydı desem, hiç de abartmış olmam.

Ee, güç başka bir şey işte!

Parça parça makaslanmayı bekleyen kırmızı kurdelanın önünde konuşma yapan başkanlardan ilk sözü Aziziye'de sevilen ve sayılan MHP Aziziye ilçe Başkanı Sayın Murat Karadaş aldı. Kısa ve net olarak mesajını verdi. Sayın Karadaş "şer ittifakı" tanımlamasını kullanmadı. Ve alkışını aldı.

Sonra Aziziye Belediye Başkanı ve adayı Sayın Muhammed Cevdet Orhan mikrofonu aldı. Güzel işler yapıldığını ve yapılacağını söyledi. Sayın Orhan da "şer ittifakı" taşını atmadı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen de 31 Mart'ta sandıkların patlayacağını iddia ederek sürdürdüğü konuşmasında "şer ittifakı" vurgusunu ağzına almadı. Ve alkışını aldı.

En son konuşmayı ise Sayın Sekmen'in yanındaki ve yine Sayın olan AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz yaptı. "Şer ittifakı"na karşı oy istedi, ve birlik, bütünlük ve de güç birliği istedi. Ve..

Siyasilerin konuşmaların gazeteciler alkışlamaz elbet.

Hal böyle olunca orada bulunan AK Partili ve MHP'li seçmenden cılız bir alkış gelince, Sayın Sekmen, Sayın Öz için alkış istedi. Gerçi pek de değişen bir şey olmadı ; ama asıl olan Sayın Sekmen'le Sayın Öz'ün arasında soğukluk olduğunu iddia edenlere karşı Sayın Sekmen'in İl Başkanı için alkış istemesi, soğukluk değil, sıcaklık olduğunun mesajını verdi.

Şer, "kötülük" demek.

Şu bilinmeli ki; rakipleri için bu tanımlanmanın kullanılması, tabandaki seçmen tarafından pek de hoş karşılanmıyor ve itici geliyor.

Bizden olan iyidir, bizden olmayan kötülüklerin anasıdır, anlayışını ben de doğru bulmayanlardanım. Bildiğim ve şahit olduğum kadarıyla bu tanımlama ve ağır taş, MHP'li seçmenler tarafından da sempati ile karşılanmıyor.

Çünkü bir zamanlar MHP ve MHP'li seçmen de AK Parti karşıtıydı! Ve asla "şer" değildi!

Parti liderleri, siyasetlerinin gereği rakiplerine hoş olmayan ve bana göre boş olan yakıştırmaları safları sıklaştırmak için kullanıyor olabilirler; ama bilinmeli ki bu birçok seçmende ters tepebiliyor!

İşte bu yüzden, bu tür ittifaklarda kuracağınız her cümle size seçmenin cümlesinden oy getirmek yerine çatlaklar getirir. Hele ki Erzurum gibi, Anadolu kentlerinde bu daha da belirginleşir. Çünkü, ayrı partilere oy verseler de birbirine kenetlenmiş ve kopmaz arkadaşlık ve bağlar vardır bu tür şehirlerde.

Hele ilçelerde bu daha da önemlidir.

Bırakın ittifak yaptığınız parti seçmenini, rakip partinin ya da partilerin seçmenlerini de incitmemek gerekir.

Tıpkı Sayın Sekmen, Sayın Orhan, Sayın Karadaş gibi!

Şu ittifak herkes için zor iş, dedikten sonra bize düşen Aziziye'deki SKM ve seçim için "hayırlı olsun," demektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.