İşte şimdi gerçek seçim mücadelesi başlıyor.
Adaylar belirlendi….
Erzurum’da ilk iki sırayı paylaşacak partilerin aday listeleri açıklandığında sanırım pek çok insan şaşırdı…
Kimi sevinçten elbette kimi de üzüntüden şöyle bir daha bakma ihtiyacı duydu.
AK Parti listesi Milletvekili Adnan Yılmaz dışında tamamen değişti.
Öncelikle gidenlere nazikçe teşekkür etmek gerekir…
Beğenin ya da beğenmeyin zamanında eleştirmediniz ya da iyi işlerini övgüyle karşılamadıysanız geçmiş ola artık çok geç.
Bundan sonrası arkadan konuşmaya girer ki, kimseye yakışmaz.
Ancak iyi işler de yaptılar, uzun meclis mesailerine kaldılar en azından bunlar düşünülerek hayatlarının bu yeni safhasında hepsine başarılar dilemek centilmenlik gereği olsa gerektir.
Biz gelelim bugüne.
İçişleri eski Bakanı (seçim dolayısıyla malum görevi devretti) Efkan Ala kimse için sürpriz değildi o konuda söylenecek bir şey yok.
Ancak meydanda, sokakta, seçmen arasında en merak ettiğim aday Ala’dır demeden geçemeyeceğim. Zira Efkan Bey yeni Türkiye’nin en sert mücadelesinin baş aktörlerinden biri olduğu için seçmenle karşılaşmaları da yumuşak geçişli olmayacaktır gibime geliyor. Yani Efkan Ala’yı gören seçmen ya boynuna sarılıp gözyaşlarıyla mücadelesini kutlayacak ya da ardından sert sözlerle sesini duyurmaya çalışacaktır. Kısaca Bakan Bey için (seçimden sonra görevine yeniden dönmesini bekliyoruz. Erzurum adına da istiyoruz o yüzden şimdiden bu sıfatını kullanmakta bence bir mahsur yok) oldukça heyecanı yüksek bir propaganda çalışma dönemi olacak gibi görünüyor.
Adnan Yılmaz’da artık seçmenin tanıdığı bildiği bir isim. Samimi tavırlarıyla da AK Parti tabanınca seviliyor. Sanırım bu ikinci döneminde Ankara’nın çetrefilli usullerine daha hakim ve daha fazla Erzurum için proje üretme potansiyeli olan bir Adnan Yılmaz’la karşılaşacağız.
Erzurum’un geleneği haline gelen kadın Milletvekili kontenjanından doğrusu ben şikayetçi değilim. Ancak  Zehra Taşkesenlioğlu’ndan koltuğun eski sahibinden daha aktif ve Erzurum’la daha ilgili bir Milletvekili portresi çizmesini bekliyoruz.
AK Parti’nin dördüncü sırasında bizim mesleki ilişkilerimiz dolayısıyla yakından tanıdığımız ve benim şahsen sevdiğim bir isim, İbrahim Aydemir bulunuyor. Bütün adayları kutladığımız ve başarılar dilediğimiz gibi meslektaşımız olan İbrahim Aydemir’in de hayırlı neticeler almasını diliyorum elbette. İbrahim Aydemir, isminin Erzurum’un çeşitli platformlarında ve sivil kitle örgütlerinde bir ağırlığı ve önemli çalışmaları var. Ancak siyasette onun gerçekten erdemli başka bir duruşu var. İbrahim Aydemir, AK Parti kurulduğundan beri sabırla ve inançla (zira bu süreç içersinde aykırı bir cümlesini, pişmanlık ya da usanma emaresi gösterdiğini görmedik) aynı çizgide yürüyor. Bu da Türk siyasi hayatında gerçekten takdire şayan bir haldir.
Beşinci sırada bulunan Abdurrahim Fırat’ın da hem sırası hem de  kimliği önemli. AK Parti’nin güney ilçelerinden başka partilere kaptırma olasılığı bulunan oylarının koruyucusu gibi duruyor. Öyle olmak zorunda zira sıralamadaki yeri de oldukça kritik.
Zafer Tarıkdaroğlu ise AK Parti listesinin son sırasında. Gençliği ve dinamizmi onu sabrederse ciddi yerlere taşıyacak gibi duruyor. Bence listenin en başarılı sürprizi Zafer Tarıkdaroğlu tarafından yapılmıştır. Bunu bugün anlayamasak da ilerde net olarak görebileceğimiz kanaatindeyim.
MHP listesi ise sanırım tam seçmenin gönlüne göre oldu. Girdiği seçimlerde ipi göğüsleyememiş olsa da partisinin oylarını ve moralini artırmış bir liste başları var. Kamil Aydın, sanırım tecrübesini bu seçimde partisinin mevcut durumundan daha iyi sonuç alabilmesi için sonuna kadar kullanacaktır.
MHP’nin ikinci sıra adayı ise siyasetin her noktasında çalışmış becerikli bir isim Ertürk Çimen. MHP seçmeninin ve halkın yakından tanıdığı Çimen’i ben de biraz tanıyorsan kolay kolay elde ettiği şansı başka partilere kaptırmayacağını söyleyebilirim.
Listenin üçüncü sırasında  daha düne kadar MHP’nin il başkanlığı koltuğunda oturan bir isim var. Zekai Kaya’nın da ilk iki sırayı güçlendirecek ve kendisine yer açmaya çalışacak ciddi bir çalışmanın içerisinde olacağını düşünüyorum.
Liste uzun başka partiler de var biliyorum. Ancak biz de yer bitti.
Olsun daha yazılacak çok şey ve önümüzde epeyce bir zaman var nasıl olsa!
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.