Malumlarınız olduğu üzere 30 Mart yerel seçimlerinin ardından yeni bir seçim arifesine daha girmek üzereyiz.  10 Ağustos’ta  12. Cumhurbaşkanımızı seçerek Köşke göndereceğiz.  Beklendiği gibi adaylar belirlendi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İslam Konferansı  Örgütü Genel Sekreteri  Ekmeleddin İhsanoğlu ve HDP Eş Başkanı Selahhattin Demirtaş Köşk için aday olduklarını açıkladılar. Aslında ben Başbakanın aday olmayacağını düşünenlerdendim ama yanıldım. Fakat kimin kazanacağı konusunda eminim. Elbette ki, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan.  
Neden bu kadar emin olduğumu hemen söyleyeyim.  CHP ve MHP’nin uyguladıkları strateji yüzünden eminim. Önceki seçimlerde de sözüm ona strateji uyguladılar kaybettiler. Hatta zorla AK Partinin kazanmasına neden oldular. Son yılların en etkisiz muhalefet partilerini izliyoruz. Her seçim döneminde kol kola giren CHP ve MHP emin olun ki, tabanlarını ve gönül verenleri de birer ikişer kaybediyor. Elbette ki, herkesin fikrine görüşüne saygımız olacak, olmalı. Fakat bu iki partinin stratejileri seçmeni  resmen AKP’ye yöneltiyor.
Önümüzde bir Cumhurbaşkanlığı seçimi var.  Muhalefet partileri yıllardan beridir yaptıkları planlama hatalarına bir yenisini daha ekleyerek beraber hareket etme kararı aldılar.  Çatı, dam adına her ne derseniz deyin ortak bir aday konusunda CHP ve MHP anlaştılar. Ama arka planda partilerin içindeki kazanlar da kaynamaya başladı. Kuvvetle muhtemel ki, 10 Ağustos’ta yapılacak seçim 30 Mart yerel seçimlerinin tekrarı olacak. Hatırlayın o dönemde de CHP ve MHP Gülen cemaatine yaklaşmış ve AKP’nin karşısında CHP’nin güçlü olduğu yerlerde CHP’ye, MHP’nin güçlü olduğu yerlerde de MHP’ye oy verileceği hesabını yapmışlardı. İçerisinde yaşadığımız Erzurum’da da MHP’nin fark atacağı bekleniyordu ama fark yemişti. Tek bir belediye alamamıştı. Hatta oy vermeyenler bile şoke olmuştu.
Şimdi Cumhurbaşkanlığı yarışı başladı. Ne CHP’de ne de MHP’de sanki de Cumhurbaşkanı olacak kimse kalmamış da dışarıdan ortak bir isme destek verme kararı alındı. Daha dünün HDP’si kendi adayını çıkarabiliyor da bizim MHP, CHP kendi adayını çıkaramıyor. Yazık valla yazık.  İddiası olan bir parti  kendi adayı çıkaramıyorsa, kimse kusura bakmasın ama bu partilerin bir gün iktidar olacağına da kimse inanmaz.
 Hani diyorlar ya, Cumhurbaşkanlığı seçimi Real Madrid’le Çırçırspor maçı gibi olur diye. Hakikaten de öyle olur. Başbakan Erdoğan sırf adet yerini bulsun diye mitingler yapacak. Ortak adayı destekleyenler ise bunu da yapmayacaklar.  Çünkü iddiaları yok.  Bulundukları yerden yani muhalefet koltuğundan memnunlar.  12 yıldır yenilmekten uslanmayan CHP ve MHP adam akıllı strateji geliştirmedikten sonra, Başbakan Erdoğan AKP’nin başında olsa da olmasa da maalesef yine muhalefette kalmaya devam edecekler.
12  yıldır gördük ki, seçmen karşısında dik duranı, kendi dilinden konuşanı ve kendinden emin olanın peşinden koşuyor. Hem de sorgusuz sualsiz.  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali Akpinar 2014-07-04 23:02:44

Böyle parti başkanları olduğu süre Akp daha çok iş yapar.

Avatar
Mustafa Akpinar 2014-07-04 22:59:12

Böyle parti başkanları olduğu sürece Akp daha çok iktidarda kalır

Avatar
ergün algan 2014-07-04 02:56:47

buna ancak kel basasa simsir tarak derler hadi hayirlisi..