Kim kime ne hakla karışıyor, kim herkese benim gibi düşünüp, benim gibi olacak, benim gibi yapacaksın deme hakkına sahiptir?
Yeni yılın eski yılla selamlaştığı gün/gece yılbaşı gecesi olarak bir kısım insanlar tarafından kutlanıyor. Çocukluğumuzda da gençliğimizde de böyleydi.
Biz aile olarak adına kutlama denilebilirse yakın akrabalarla oturur, önceleri radyo, daha sonraları da televizyon seyrederdik.
Daha profesyonel kutlayanlar, daha çılgın kutlayanlar olmuştu; olacaktır da!
Her işimizde olduğu gibi bu yılbaşı kutlamalarında da insanlar karşı karşıya getirilmeye çalışılıyor ve ne acıdır ki; taraftar da buluyor!
İnsanlarımız; bir konunun enini boyunu düşünmeden taraf olabiliyor!
“Noel kutlamalarını protesto eden bir grup imanlı gence saldırdılar” haberi bir medya provokasyonu!
Veya bunu tersi; ne fark eder ki; amaçları yeni bir çatışma grubu ve ortamı yaratmak!
Başarılı da oluyorlar!
Bir kere insanlar rahat yaşamak istiyorlarsa; kışkırtmalara alet olmamalı ve destek vermemelidir.
Başı açık/ kapalı, yılbaşı kutluyor/ kutlamıyor/ dindar/ dindar olmayan, laik/ anti laik çatışmaları insanlara bir şey kazandırmaz; ülkeye ve dolayısıyla insanlara da kazandırmaz, kaybettirir.
Nasrettin Hoca çarşıda gezinirken, gevezenin birisi; “Hocam demin buradan bir tepsi baklava götürdüler” der! Hoca; “Bana ne” der! “Ama Hocam sizin eve gidiyordu” diyince, Hoca da; “Sana ne” der!
Yabancı haber alma örgütleri; din ve mezhepler üzerinden, inanışlar üzerinden, siyasi görüşler üzerinden sürekli kışkırtabilirler.
Buna alet olan herkes de birinci dereceden sorumludur!
İnsanı anlamak, anlamaya çalışmak, hoş görmek, bana ne diyebilmek ve üzerimize görev olmayan şeylere bulaşmamak doğru davranışlardır!
Zaten kim olursa olsun felaketine, ölümüne sevinmek ne Türklüğün ne İslamın ahlakında vardır!
Kışkırtmaya genelde mesajla, konuşmayla, yazıyla, sosyal medyada destek ve yüz vermemeliyiz!
Hem birlik bütünlük çağrısında bulunup hem de bir taraftan insanları kamplara bölecek işler yapmak içişlerimizi sürekli kaşıyanlara ortak veya alet olmaktır!
Kim kime ne hakla karışıyor, kim herkese benim gibi düşünüp, benim gibi olacak, benim gibi yapacaksın deme hakkına sahiptir?
Hiç kimse!
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.