O seyir tepesinden ben de isterim!

O seyir tepesinden ben de isterim!

admin
admin
02 Eylül 2022 Cuma 11:42
O seyir tepesinden ben de isterim!

Vedat REFAYELİ

Benim de birkaç defa gittiğimde araçla ya da yaya çıkıp çay içmişliğimin olduğu Trabzon’da Boztepe var.

Adının boz olduğuna bakmayın, yeşili bol bir tepe aslında.

Bakmayın Boztepe adının verilmesine. Her ne kadar irili ufaklı binalar inşa edilmiş olmasına rağmen boztepeden çok koruması gerçekleşmiş, yeşiltepeyi andırıyor.

Şehrin turistik bir değeridir. Hakim bir tepede yeralan bu alan, hergün binlerce yerli ve yabancı turistin mekanı haline gelmiş, gözde merkezlerden olmuştur.

Aynı bir gözde turistik alan Kiremitlik Tabyası olabilir.

Geçmişte özellikle Palandöken Belediyesi yönetimleri çok düşündü ama ya uygun bir proje bulamadılar, ya da Anıtlar Kurulu’na takıldılar.

En son Büyükşehir Belediyesi’nin bu alanda bir devasa projesi vardı ama ekonomik sebeplerden dolayı gerçekleşmedi görünüyor.

Bir-iki peyzajın dışında görünen o ki yine bir şey yapıldığı yok.

Her ne kadar Erzurum’u kuşbaşı görecek bu alan sosyal donatıları ile seyir tepesi haline gelsin diyorum ama tarihi dokuya da zararı olmasın isterim.

Kaş yaparken göz çıkartmamak gerek diye de düşünüyorum.

Türkiye’nin tek atlama kulelerinin hem de yanında yeralan bir seyir terası çok şık ve güzel olurdu.

Bu arada bu bölgenin turizme açılması konusunda sadece Büyükşehir Belediyesi’nin değil, Ticaret Odası’nın da dahli olması gerekir diye zannediyorum.

Ticaret ve Sanayi Odası da üzerindeki ataleti bir kenara bırakıp, bu alan ile ilgili kafa yormalı ve Büyükşehir Belediyesi ile ittifak oluşturması gerektiğinin özellikle altını çiziyorum, nokta!

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.